Kim Mestdagh is ontzettend blij met overstap naar Italiaanse Schio

Kim Mestdagh ruilde deze week het Franse Charleville in voor een nieuw avontuur bij het Italiaanse Schio. Geen doordeweekse beslissing maar eentje waar de topper van het voorbije EK-kwalificatiewindow zich wel in kan vinden. En zoals altijd doet Kim Mestdagh dat met heel veel ambitie.

Kim Mestdagh © VDB

De Franse club Flammes Carolos maakte vrijdagochtend bekend dat Kim Mestdagh de club verliet voor een avontuur in Italië. De Belgian Cat maakt de overstap naar Famila Schio, de club waar haar vriendin Giorgio Sottana ook speelt.

“Maandagavond had ik contact met Schio”, vertelt Kim Mestdagh vanmorgen vroeg vanuit Italië. “Ze hadden wel interesse in mij. Dat was niet vanzelfsprekend uiteraard. Hoe zou Charleville hierop reageren? Want je hebt uiteindelijk een contract getekend. Donderdagmorgen gaf Charleville groen licht en dan is het allemaal heel snel gegaan. Sinds gisteren ben ik al in Italië. En dat ik nu ook wat dichter bij mijn Italiaanse familie ben, speelde zeker ook mee.”

“Het doet best wel een beetje vreemd om zo in het seizoen te veranderen van club, maar het zijn op dit moment ook geen gewone tijden”, gaat Mestdagh verder. “In Frankrijk was er bijlange geen zekerheid dat er altijd gespeeld zou worden. In Italië zetten ze de competitie wel gewoon verder. Schio is een topclub die elk jaar voor de titel en de beker gaat, dus dat speelde ook wel mee.”

“Maar Schio speelt ook in de Euroleague, de hoogste competitie bij de vrouwen. Op de openingsspeeldag moeten we meteen aan de bak tegen Ekaterinenburg met Emma Meesseman. Direct een bijzondere affiche, daar kijk ik dan ook enorm naar uit. Het is ook voor topsporters een heel moeilijke tijd door de corona. Het is een hele uitdaging om in topvorm te blijven, dus is het zoeken naar een plaats waar er het best met het virus omgegaan wordt.”

Kim Mestdagh etaleerde afgelopen week bij de Belgian Cats nog maar eens haar kunnen. “Het kan altijd nog beter hoor, daar ben ik me wel van bewust. Zo hoog mogelijk spelen was altijd de bedoeling. Of de WNBA erbij hoort? Ik kan misschien wel proberen om wat meer speelminuten te verzamelen, maar dat zal het dan ook zijn. Ik ben er ondertussen ook al 30”, besluit Mestdagh.

(BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.