Kim Mestdagh gelooft dat de Cats er tegen Servië weer zullen staan

© belga
Redactie KW

Na de 69-61 nederlaag van vrijdag tegen Wit-Rusland, staan de Belgian Cats zondag tegen Servië voor een moeilijke opdracht. Kim Mestdagh, afkomstig van Ieper, is ervan overtuigd dat de Cats die tot een goed einde kunnen brengen. “We zijn mentaal en fysiek sterk genoeg om hier van te herstellen”, verklaarde de 29-jarige shooting-guard.

Onze snelheid is onze kracht en tegen Wit-Rusland waren we gewoon te traag“, constateerde Mestdagh. “We speelden te statisch en slaagden er niet in de de bewegende speelster te bereiken. Ik vind ook dat we te laks gespeeld hebben, we waren niet geconcentreerd. We hebben ons werk niet gedaan. Nu wordt het nog een duel op leven of dood tegen Servië, volgens mij het beste team in onze groep. We zitten een beetje in dezelfde situatie als op het WK, waar we onze tweede groepswedstrijd verloren tegen Japan. Het is moeilijk om de geschiedenis te herhalen, maar als het toen kon, waarom nu dan geen tweede keer?”

“We moeten ons zondag herpakken, zoals we dat ook op het WK gedaan hebben”, beaamde Ann Wauters. “Deze wedstrijd is verloren en we moeten de pagina zo snel mogelijk omdraaien. Al moeten we ook lessen trekken uit deze nederlaag. Tegen Wit-Rusland hebben we onze snelheid niet kunnen ontwikkelen. De Wit-Russische meisjes slaagden er goed in ons ritme te breken en hielden Emma Meesseman goed uit de wedstrijd. We vonden daar geen antwoord op. Zondag wordt weer een moeilijke wedstrijd, maar we wisten op voorhand dat we in een lastige groep zaten.”

De Belgian Cats zijn wel al minstens zeker van een plaats in de barrages. Ook om groepswinnaar te worden en zich zo rechtstreeks voor de kwartfinales te plaatsen, hebben ze hun lot nog in eigen handen. Daarvoor moeten ze dan wel met vijftien punten verschil winnen van Servië. Bij een nederlaag nemen ze het voor een plaats in de kwartfinales op tegen de tweede of derde van groep C (Italië of Slovenië).

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.