Cukurova, club uit Mersin, moest woensdagavond voor een derde maal het onderspit delven (80-68) tegen Fenerbahçe. De vierde finalematch in een reeks van vijf gaf Fenerbahçe een onoverbrugbare 3-1 voorsprong, waardoor de huidig landskampioen zijn titel verlengt.

Kim Mestdagh speelde 20 minuten mee maar kon niet scoren (0/1 op 2pts, 0/2 op 3pts) uit 3 rebounds. De 29-jarige vleugelspeelster vliegt meteen over naar de Verenigde Staten, waar ze bij de club van Emma Meesseman, Washington Mystics, een contract voorgeschoteld krijgt.

De twee Belgian Cats vatten er het WNBA-seizoen aan, waarvan de reguliere competitie op 25 mei uit de startblokken schiet, om op 1 juni alweer op Europese bodem te landen in dienst van het nationale basketteam, dat in het Spaanse Zaragoza een voorbereidingstoernooi voor het EK (27 juni tot 7 juli) afwerkt.

Kim Mestdagh speelt volgend seizoen trouwens voor het Franse Charleville. Ook haar Italiaanse vriendin Giorgia Sottana zal voor die Franse club spelen.

(BV/Belga)

Cukurova, club uit Mersin, moest woensdagavond voor een derde maal het onderspit delven (80-68) tegen Fenerbahçe. De vierde finalematch in een reeks van vijf gaf Fenerbahçe een onoverbrugbare 3-1 voorsprong, waardoor de huidig landskampioen zijn titel verlengt. Kim Mestdagh speelde 20 minuten mee maar kon niet scoren (0/1 op 2pts, 0/2 op 3pts) uit 3 rebounds. De 29-jarige vleugelspeelster vliegt meteen over naar de Verenigde Staten, waar ze bij de club van Emma Meesseman, Washington Mystics, een contract voorgeschoteld krijgt.De twee Belgian Cats vatten er het WNBA-seizoen aan, waarvan de reguliere competitie op 25 mei uit de startblokken schiet, om op 1 juni alweer op Europese bodem te landen in dienst van het nationale basketteam, dat in het Spaanse Zaragoza een voorbereidingstoernooi voor het EK (27 juni tot 7 juli) afwerkt.Kim Mestdagh speelt volgend seizoen trouwens voor het Franse Charleville. Ook haar Italiaanse vriendin Giorgia Sottana zal voor die Franse club spelen.(BV/Belga)