https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kim Mestdagh en Julie Vanloo: “We gaan vol voor die medaille”

© BELGA
Redactie KW

De Belgian Cats verloren zaterdagavond hun halve finale op het WK basketbal in Tenerife met 77-93 van topfavoriet Verenigde Staten. Achteraf toonden de Belgische speelsters zich tevreden met het niveau. De vrouwen van bondscoach Philip Mestdagh konden dertig minuten het tempo van Team USA aanhouden, alvorens te kraken in het vierde kwart.

“Gedurende dertig minuten hebben we getoond ons voetje naast de VS te kunnen zetten, toch de grootmacht in het basketbal”, opende de Oostendse Julie Vanloo (8 ptn). “We hebben ze niet in hun spel laten komen en zelf een hoog niveau gehaald. Daar mogen we tevreden mee zijn. Misschien geloofden we vandaag – niet zoals tegen Frankrijk – voor de volle honderd procent in onze kansen. Na de emoties van die zege was het niet makkelijk ons opnieuw te concentreren. Nu moeten we wel die knop meteen omdraaien en morgen op zoek gaan naar die medaille, die we zeker verdienen.”

Kim Mestdagh en Julie Vanloo:
© BELGA

De Ieperse Kim Mestdagh (12 punten) kwam tot dezelfde conclusies na de partij. “We hebben een heel mooie eerste helft laten zien”, aldus de dochter van de bondscoach. “Nadien werd het moeilijker. De Amerikaanse meisjes begonnen te scoren met driepunters en hun gevaar kwam werkelijk van overal. Het was te moeilijk voor ons om te verdedigen, te meer omdat hun offensief spel quasi perfect klopte. Nu gaan we vol voor die bronzen plak. Na een zwaar toernooi zijn sommige speelsters vermoeid en is de frisheid een beetje weg. Maar we gaan zondag nog één keer alles geven.”

(Belga – foto’s Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.