Keye van der Vuurst (Filou Oostende) blij ‘met dertig minuten goed basket’

De twaalf spelers van Filou Oostende scoorden allen in de 89-70-overwinning tegen Phoenix Brussels. Keye van der Vuurst mikte zijn twee bommen vroeg in het vierde kwart door het netje.

Keye van der Vuurst©Vanloocke Filip PR
Keye van der Vuurst©Vanloocke Filip PR

Brussels leed aan zee zijn grootste nederlaag van dit jonge seizoen. Tegen Antwerp Giants en Spirou Charleroi scheelde het slechts enkele punten. Coach Ian Hanavan (Brussels) feliciteerde Oostende om zijn intensiteit, discipline en regelmaat in de match. “Ik wist wat er hier kon gebeuren, maar ik had gehoopt dat mijn ploeg beter zou antwoorden op dat spel”, merkte Hanavan op. “Als je ook de rebounds verliest aan de titelverdedigers die zelf 25 assists uitdelen, wordt het een moeilijke avond.”

Coach Dario Gjergja wees wel op de moeilijke voorbereiding. “Gedurende elf dagen was het team hier niet compleet. Vijf internationals speelden verscheidene interlands. De blessure van Gillet is ook een grote tegenslag voor ons. Het was onze eerste match na drie-en-een-halve week. Twee oefenmatchen werden door de tegenstander geannuleerd”, zucht de coach van Filou Oostende. “Gedurende 32 minuten hebben we behoorlijk gebasket. De laatste vijf minuten waren niet zo goed door een slechtere organisatie en een povere afwerking. Een gebrek aan communicatie in de defensie kostte ons op een naïeve wijze verschillende driepunters. Ik ben nu vooral blij dat we deze maand veel wedstrijden op de agenda hebben.”

Eén van de vijf Oostendse internationals is Keye van der Vuurst. “Het budget van Brussels ging onlangs naar beneden. We wisten niet meteen wat we van hen konden verwachten. Ze hadden moeilijk gedaan tegen Antwerp Giants. Daarom moesten wij scherp zijn vanaf het begin. Dat waren we ook. Zij konden dat niet goed matchen, zeker onze energie. We hebben onze kwaliteiten laten zien, alhoewel we tegen Burgos toch een hoger niveau haalden. Over het algemeen hebben we toch dertig minuten lang goed basket laten zien. Dat was het belangrijkste in deze wedstrijd. Jammer genoeg gaven we in het laatste kwart nog een beetje van onze voorsprong weg”, wijst de spelverdeler op het dalend verschil op het scorebord. Van een dikke dertiger (79-45) daalde het nog naar iets minder dan een twintiger (89-70).

Filou Oostende staat met 2 op 2 aan de leiding van zijn poule. Een andere stand zou verrassend zijn… “Dat is inderdaad het verwachtingspatroon van Oostende. Elk jaar meedoen aan de top en zoveel mogelijk wedstrijden winnen”, beseft Keye van der Vuurst.

Woensdag ontvangen de Oostendenaars het Italiaanse Brinidisi voor de Champions League. Zondagnamiddag komt Bergen naar de Versluys|Dôme. “We zijn blij dat we weer wedstrijden mogen spelen. Gelukkig is bijna iedereen terug. Alleen Gillet is out waardoor we toch nog niet compleet zijn. Maar de coach kan opnieuw vlot roteren”, besluit Keye van der Vuurst.

(PR)

Keye van der Vuurst speelde een knappe partij tegen Brussels.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.