KBOB One verliest eerste match op hoogste niveau tegen Deerlijk

Aude Bernaert kon ondanks 13 punten niet verhinderen dat KBOB de eerste match van het seizoen verloor. © BV

KB Oostende Bredene – Tulikivi Deerlijk eindigde op 55-62.

KB Oostende Bredene One miste compleet zijn start van de wedstrijd. Deerlijk opende meteen met 0-9 vooraleer Heuzel de eerste Bredense goal in Top Division kon scoren. Deerlijk stoomde meteen door naar 2-19, maar vijf punten van Deforche en zes van Billie Massey zorgden voor 13-26 op het einde van het eerste kwart. Het tweede kwart begon veel minder boeiend dan het eerste. Beide ploegen scoorden haast niet bij het begin van dit quarter, een handvol punten slechts voor 17-32 op het kwartier. De thuisploeg liet te veel vrijworpen liggen om weer aansluiting te vinden. Halfweg stond het 27-37.

Bernaert en Delrue zorgden elk met een driepunter voor 33-37, maar Delmulle en Poffyn hielden de bezoekers telkens rond de acht punten voorop. Verbeest zorgde voor de 41-53 stand na het derde kwart. KBOB had duidelijk zijn beste kruit verschoten, een late driepunter van Bernaert bracht bij 51-62 nog wat hoop. Deerlijk controleerde en won al bij al vrij vlot de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, ondanks tal van balverliezen in de slotfase.