KBOB geeft zege uit handen tegen Deerlijk

Bieke Van Renterghem (l.) tracht Lien Delmulle (r.) op te vangen. © VDB

In Top Division Women 1 won Dynamite Deerlijk op de valreep het West-Vlaamse duel tegen KB D-Glas Oostende-Bredene. Na een aangenaam kijkstuk schonk Charlotte Naessens haar team de zege. Het werd 64-61.

Het talrijk opgekomen publiek zag dat de bezoekers verschroeiend van start gingen. Via Mellisa Rondinelli stond na drie minuten spelen de 0-7 tussenstand op het bord. Deerlijk herstelde enkele minuten later het evenwicht (11-12) maar zag KBOB terug afstand nemen na 10 minuten: 13-20. Rondinelli zette de maximale voorsprong van 13 punten na 4 minuten spelen in de tweede periode op het wedstrijdblad.

Deerlijk liet echter niet begaan en vocht zich terug in de wedstrijd via het duo Storme-Naessens. De achterstand werd teruggebracht naar 28-33 aan de rust. Het was Silke Storme die haar ploeg na 2 minuten spelen in de tweede helft voor het eerst op voorsprong bracht: 36-35. Lang duurde dit feestje niet. Bieke Van Renterghem deed de bonus terug in de dubbele cijfers kantelen voor KBOB: 38-49. Een niet afgevende thuisploeg bleef in zijn kansen geloven en kwam via een bom van Lisa Foucart terug tot op 5 punten met nog vijf minuten op de klok. Het vat van Oostende-Bredene was leeg waardoor Deerlijk met nog 50 seconden om de klok definitief op voorsprong kwam via Charlotte Naessens. Diezelfde Naessens mocht de 64-61 eindstand op het bord zetten.