KBGO One boekt vierde overwinning op rij: “We worden iedere match beter, belangrijk voor een jong team”

Salim Kediambiko scoorde een driepunter vanop de middellijn tegen Anderlecht. (foto Bart) © VDB / Bart Vandenbroucke VDB

Na de zege op de eerste speeldag tegen Basket Sijsele ging het even minder voor KBGO Finexa Basket@Sea One. De voorbije weken is de ploeg van coach Kris De Pauw echter in goede doen. Dinsdagavond wonnen ze voor de vierde keer op rij.

Na Limburg United in de beker gingen in de competitie Kangoeroes Mechelen, Anderlecht en nu ook Phantoms Boom voor de bijl. Youngster Salim Kediambiko denkt vooral aan de knappe buzzerzege van afgelopen weekend in Anderlecht terug. Op het eindsignaal gooide hij een driepunter van aan de middenlijn binnen.

Kediambiko herinnert zich de laatste wedstrijdfase nog heel goed.“Op 16 seconden van het einde had Anderlecht de bal. Hun guard zette aan op negen seconden van het einde, maar dribbelde zich vast”, legt Salim Kediambiko uit. “Ik pakte de bal en zag een verdediger meelopen met mij. Ik ging er van uit dat ik de overkant nog zou halen, maar dan hoorde ik mijn ploegmaat aftellen. Er was dus geen tijd.”

Kediambiko legde aan, maar verwachtte niet dat de bal ging binnengaan. “De bal week helemaal naar links af, omdat ik hem niet zo goed vast had door mijn snelheid. Ik dacht al aan verlengingen, tot de bal met het bord erin ging.”

Met de zege tegen Phantoms Boom van dinsdagavond erbij hebben Kediambiko drie op zes achter hun naam. Daarmee schuift KBGO aardig wat plaatsjes op in de klassering, maar alles hangt nog heel dicht bij elkaar. Het wordt hoe dan ook bikkelen. Twee keer winnen of verliezen op rij kan je van de top naar de kelder brengen of omgekeerd.

“De competitie verloopt in mijn ogen wel goed, want we leren elke wedstrijd bij en worden elke match beter en beter. Dat is belangrijk voor een jong team als dat van ons.”

De volgende opdracht is zondag in eigen huis tegen Bavi Vilvoorde dat aan de leiding staat in Top Division Two en nog maar één keer verloor. Dat gebeurde op de openingsspeeldag van co-leider Antwerp Giants Two. Een stevige test dus voor de mannen van Kris De Pauw.

Zondag 21 november om 14.30 uur: KBGO Finexa Basket@Sea One – Bavi Vilvoorde One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier