KBGO brengt negen seniorteams in competitie

Georges Caron geeft tekst en uitleg bij de veranderingen qua ploegen. "Want het is een heel verhaal om volgen." © BV
Redactie KW

Zeven dagen in een week, KB Gistel Oostende brengt volgend seizoen een zevende herenploeg in competitie. Er komt na één seizoen ook opnieuw een tweede damesploeg. Secretaris Georges Caron, trainer van de Four en vanaf volgend seizoen ook coach van de Seven, licht toe waarom er voor de twee extra ploegen gekozen werd.

“De eenvoudigste uitleg is de reden voor de extra damesploeg”, opent Georges Caron. “We hadden nu al een damesploeg U16 en die worden volgend seizoen U19. Om voor de nodige doorstroming naar de One te zorgen was een extra tussenstap best wenselijk. Dat vinden we in een damesploeg in tweede provinciale. We hebben ondertussen een tiental speelsters voor de U19, maar willen graag nog wat extra speelsters met ervaring op seniorniveau om de Two te versterken.”

Bij de herenploegen komt er ook een extra ploeg bij, al zijn er ook wat verschuivingen binnen de andere teams nodig. “Het is een heel verhaal om te volgen”, gaat Caron verder. “Onze Three degradeerde van eerste naar tweede provinciale en haast alle spelers zijn gestopt of vertrokken. De spelers van onze Six, die kampioen werden in vierde provinciale, zullen in tweede provinciale gaan spelen en dus niet in derde.”

Logische nummering

“De Five van het seizoen ’17-’18 zag het niet zitten om in derde provinciale te gaan spelen, dus zij blijven in vierde, maar worden dan de Six om de nummering logisch te laten volgen. We hebben dus een Five-ploeg over in derde provinciale, daar komen de U21 van Oostende van vorig seizoen in. Zij krijgen een unieke kans om meteen in derde provinciale te spelen, een heel mooi cadeau om hun basketbalcarrière verder te zetten. Ook in Gistel hebben we een U21-ploeg die klaar is om door te groeien, zij gaan dan als de Seven-ploeg in competitie. Ook voor hen een heel mooie mogelijkheid om verder te groeien. We geven beide groepen een jaar de kans om te tonen dat ze ons vertrouwen waard zijn. Ik denk dat het onuitgegeven is dat een club zoveel seniorteams in competitie heeft. Enkele jaren geleden had KB Oostende Bredene er zeven geloof ik, wij zullen er nu negen in competitie hebben.”

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier