KBBC Wikings Kortrijk One goed gestart: “Tevreden over inzet”

Jeroen Debaveye. © JVGK
Redactie KW

Eersteprovincialer Wikings Kortrijk veegde afgelopen zondagvoormiddag de vloer met Red Sharks Koekelare One. Zonder grote jongens Pieter Billiet en Jules Ryon behaalde de ploeg van coach Jeroen Debaveye een sprekende 71-48 overwinning.

Na afloop van de partij werden de flessen cava ontkurkt bij de thuisploeg. “Het beloofde nochtans een moeilijke wedstrijd te worden. We misten Pieter Billiet, die toch een van de sterkhouders is in deze reeks, en zondagmorgen bleek ook mijn andere center Jules Ryon ziek. Gelukkig kon ik rekenen op Matthias Vanneste die nog eens zijn basketschoenen uithaalde.”

“Matthias speelde een prima partij en scoorde maar liefst 22 punten”, weet de coach. “Met een 2 op 3 zitten we op schema. De thuismatch tegen Brugge ging verloren, maar ik verwacht de Bruggelingen bovenaan het klassement. Wat de match tegen Koekelare betreft, moeten we ook eerlijk toegeven dat de bezoekers niet sterk voor de dag kwamen. In Sijsele wonnen we met 49-69 na een knappe collectieve prestatie.”

Ideeën uitproberen

Voor mij blijft het belangrijkste om me te amuseren en mijn ideeën uit te proberen“, zegt Jeroen Debaveye nog. “Ik ben blij met de grote aanwezigheid op training. De spelers appreciëren de manier van werken en zijn leergierig. Ook de nieuwe spelers werden bijzonder goed ingepast en zijn een echte meerwaarde, op en naast het veld. Grote ambities hebben we echter niet, want het kan altijd zijn dat we bepaalde spelers missen tijdens matchen.”

Zaterdag spelen de Kortrijkzanen op het veld van Mibac Middelkerke. “De kustploeg won en verloor eenmaal. Het zal niet eenvoudig worden, maar we gaan vol voor de zege”, besluit de Wevelgemnaar, die als jeugdcoördinator het Kortrijkse basketbal nieuw leven inblies. (BWL)

Zaterdag 23 september om 20.30 uur: Mibac Middelkerke One – Wikings Kortrijk One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier