KBBC Oostkamp wipt KB Gistel Oostende uit de Beker van Vlaanderen

© BV

Derdeklasser KBBC Oostkamp heeft KB Gistel Oostende, regerend kampioen van Top Division One, verslagen in de kwartfinale van de Beker van Vlaanderen. Uiteindelijk hadden de bezoekers één puntje van de voorgift nodig om de zege te pakken. Oostkamp stond van de eerste tot de laatste seconde op voorsprong en won met 83-87.

De thuisploeg miste Servaas Buysschaert, hij was met Filou Oostende in Litouwen. Bij Oostkamp zat Cedric Berquin geblesseerd aan de kant. Oostkamp begon als een wervelwind aan de partij. De vijf punten bonus werden meteen meer dan verdubbeld naar 2-16. Het ging van kwaad naar erger voor de thuisploeg die totaal geen intensiteit wist te brengen. Oostkamp liep de ene fastbreak na de andere en ook de shotjes vielen binnen. Na nauwelijks 4 minuten stond het al 4-27 en ging coach Rotsaert in zijn tweede time-out. Met drie vervangingen zorgde hij voor een fikse tussenspurt, maar de achterstand bleef ruim. Linskens duwde op de buzzer de 20-31 binnen.

Efficiënte bezoekers

Gistel Oostende opende het tweede quarter met drie bommen van Van der Vuurst de Vries. Ook Botuli gooide eentje binnen voor 34-35. Oostkamp was niet onder de indruk en speelde de acties heel goed uit. Met een aanvallende rebound en inlegger kon Van der Vuurst de Vries de 43-50-ruststand vastleggen.

De thuisploeg toonde veel energie bij het begin van de tweede helft, maar leed te vaak balverlies en scoorde nauwelijks. Oostkamp controleerde de partij en maakte de punten die het moest maken. Heel efficiënt liepen de bezoekers weer uit tot 47-63. Na een vreemde situatie over een loopfout van Huurman, die overruled werd naar een flopping van Maes tekende Oostkamp voorbehoud aan. Naudts liet het niet aan zijn hart komen, Oostkamp ging met een voorsprong van 15 punten het slotquarter in (54-69). Dat deed het onder meer dankzij leuke korven onder de borden van Linskens, deze week papa geworden van een flinke dochter, en shotjes van Luyten.

Zwak Gistel Oostende

Gistel Oostende bakte er niets van. Te veel balverliezen (29 in totaal!) zorgden ervoor dat Oostkamp kon uitspelen (60-77 met nog 5 minuten op de klok). Op 2 minuten van het einde raakte de thuisploeg op 68-78. KBGO maakte fouten, Oostkamp miste geregeld een vrijworpje. Met een driepunter en een steal stond het op 23 seconden van het einde plots 80-83. Naudts werkte zijn vrijworpen wel af, dichter dan 83-87 kwam KBGO niet meer. KBBC Oostkamp speelde een sterke partij en gaat oververdiend door naar de halve finale van de Beker van Vlaanderen.

Gistel Oostende: Van der Vuurst de Vries 15, Bin Musema Fundi 8, Kotrulja 14, Botuli 13, Kediambiko 6, Lambrecht 6, Huurman 15, Bosmans Verdonk 2, Lemke 4.

Oostkamp: Luyten 26, Maes 5, Naudts 14, Berquin 9, Pauwaert 1, Robijns 10, Linskens 17.