KBBC Oostkamp speelt volgend jaar reeks lager

Brylle Kamen gaat in duel met Nicolas Cauchy. © VDB
Redactie KW

Hoewel KBBC Oostkamp het lot niet meer in eigen handen had, kon het in eigen huis ook niet afrekenen met CEP Fleurus. Het werd 68-69. Door het eigen verlies en de winst van Sint-Niklaas bij KB Gistel Oostende degraderen de Merels zo naar Top Division Two.

CEP Fleurus, zonder sterkhouder Kevin Jonniaux, leek een vogel voor de kat te worden in de Valkaart. Een traag begin van de wedstrijd besloot daar echter anders over en zo kon Oostkamp niet meteen weglopen van de laatste in de stand (14-13). Het tweede quarter bracht wel de gehoopte ommekeer. Via Nathan De Meulemeester en Renzy Berquin ging het vlot naar 32-23 en dat hield Oostkamp vol tot aan de rust (39-30).

Na de rust konden de Merels de tienpuntenkloof even behouden. Het harde werk van Brylle Kamen onder de borden zorgde telkens voor een snelle omschakeling. Toch kwamen de bezoekers met jeugdig enthousiasme terug in de wedstrijd (55-51) en trokken dit door in het vierde quarter. Oostkamp vond geen oplossing meer in aanval en liet Fleurus, onder leiding van Nicolas Cauchy, de wedstrijd overnemen. Bij 68-69 kreeg Oostkamp nog één kans om de wedstrijd te winnen, maar de bal van Simon Buysse strandde op de ring.

Quarterstanden : 14-13, 39-30, 55-51, 68-69.

Speelden : Kamen 17, Buysse 15, Vandewalle 2, De Meulemeester 12, C. Berquin 3, R. Berquin 13, Scheirs 0, Veldeman 6, Sercu, Marote.

(NDB – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier