KB Oostende Bredene verliest meteen van nieuwkomer Laarne

KB Oostende Bredene ging onderuit tegen Sparta Laarne met 67-70.

KBOB nam een uitermate slechte start en stond meteen 0-8 in het krijt. Burgos en Rondinelli zorgden voor 9-8, maar opnieuw ging het de verkeerde richting uit. Laarne, vorig seizoen kampioen in eerste landelijke, nam de rol weer over en sloot het eerste quarter af met een bonus van zes punten (11-17). In het tweede quarter werd vlot heen en weer gescoord. Halverwege dit kwart kwam KBOB bij 24-23 weer op voorsprong, maar Laarne behield controle en ging met een kleine voorsprong de rust in (35-38).

Wie dacht dat KBOB de tweede helft zou beginnen met een stevige rush had het helemaal verkeerd. Laarne liep halfweg het derde quarter uit tot 37-49. Driepunters van Fransen en Rondinelli zorgden weer voor de aansluiting. De Staelen zette met een shotje de thuisploeg op voorsprong bij het ingaan van het vierde quarter (56-55). Het bleef tot in de slotseconden spannend, maar KBOB moest Laarne telkens minstens een puntje voorsprong geven. Bij 67-69 miste Grymonprez twee vrijworpen, aan de andere kant gooide Strubbe er eentje in. De finale driepunters van Fransen gingen naast.