KB Gistel Oostende wint op bezoek bij Houthalen-Helchteren

Simon Buysse zorgde samen met Servaas Buysschaert voor bijna de helft van de Oostendse punten. © BV

KB Gistel Oostende, met opnieuw Tim Lambrecht in de ploeg, haalde het van Cuva Houthalen-Helchteren: 87-93.

De beste start was voor de thuisploeg weggelegd. Zij begonnen met 19-9 het best aan de partij. Vanderhaegen en Buysschaert milderen in het eerste quarter nog tot 23-22. Buysschaert bleef onder de borden domineren en bracht daarmee KBGO weer op voorsprong. Driepunters van Kotrulja en De Vreught zorgden voor 41-49 bij de rust.

Na de pauze leek KBGO op weg naar een eenvoudige zege. Met een driepunter en een extra korf zorgde Buysse voor 63-75. Opeens viel de motor echter stil en werd er nauwelijks nog gescoord. De thuisploeg rook bloed en kwam tot 76-78 terug. Lambrecht, Buysschaert en Kotrulja diepten opnieuw uit tot 10 punten voorsprong. Limbrecht legde de 87-93 eindstand vast.

KBGO springt zo naar een gedeelde achtste plaats in het klassement.