KB Gistel Oostende uitgeschakeld in play-offs

Sam Hurman beleefde een lastige middag met KBGO. © (Foto BV)

KB Gistel Oostende One is uitgeschakeld in de play-offs in Top Division One. Het verloor een tweede keer van Oxaco Boechout (72-73).

De thuisploeg begon goed aan de partij en liep meteen enkele punten uit, maar vergat een ruimere kloof te slaan. Toch sloot KBGO het eerste kwart met voorsprong af (19-13).

Ook Oxaco bakte er in de eerste helft bitter weinig van. Met een klein eindoffensief in de eerste helft kon de kustploeg van 32-31 naar 42-34 halfweg evolueren.

Ook na de rust bleef het spannend, maar een hoogstaande partij was het zeker niet. Oxaco slaagde er zelfs in de leiding over te nemen (53-55).

In het slotquarter liep KBGO uit tot 65-56 via een driepunter van Van der Vuurst de Vries, maar Foerts bombardeerde de Oostendse verdediging voor 65-63 op net geen drie minuten van het einde. Celis bracht Oxaco op 68-66. Van der Vuurst gooide een resem vrijworpen binnen voor 72-68 met nog 10 seconden op de klok. Opnieuw Foerts zorgde voor 72-71.

Nog 5 seconden op de klok. Na een time-out van coach Rotsaert gooide KBGO de bal in het decor. Henderickx werd door Van der Vuurst de Vries even uit het oog verloren en die liet niet na om te bedanken met een lay-upje.

De regerende kampioen verdwijnt zo in de kwartfinale uit de play-offs.

Speelden: Kotrulja 15, Botuli 2, Huurman 8, Van der Vuurst de Vries 24, Fritz 23.