KB Gistel Oostende Two staat dicht bij het behoud in Top Division Two

Tom Arijs is tevreden over zijn tweede seizoenshelft. (Foto BV)
Redactie KW

KB Gistel Oostende Two boekte vorig weekend tegen Leuven Bears Two de achtste overwinning van het seizoen. Nu zondag komt BBC Latem-De Pinte One, gedeeld op de tweede plaats in Top Division Two, naar de Koninklijke Stallingen voor de volgende competitiewedstrijd. Tom Arijs evalueert het seizoen tot dusver.

Vorig weekend won KB Gistel Oostende Two met het kleinste verschil van Stella Artois Leuven Bears Two. Het werd 78-77. “Het was een zenuwachtige wedstrijd met in het begin ontzettend veel missers”, klinkt het bij Tom Arijs. “We slaagden er allebei wel eens in om een kloofje van tien punten te slaan, maar telkens wist de andere ploeg dat gat weer te dichten. Op het einde van de wedstrijd kwam alles weer dicht bij elkaar en moest de laatste aanval uitsluitsel brengen over winst of verlies. Gelukkig konden wij voor de score zorgen en hielden we Leuven een laatste keer tegen. We waren allebei enorm gewaagd aan elkaar, het kon dus evengoed omgekeerd geweest zijn. Tactisch hebben we tijdens de wedstrijd niet veel moeten aanpassen. We hielden ons aan het wedstrijdplan en dat werkte uiteindelijk.”

iets rechtzetten

Ook zondag speelt de ploeg van coach Frederik Geldof in eigen huis. Dit keer is BBC Latem-De Pinte One, de nummer twee uit de rangschikking van Top Division Two, de tegenstander. “Dit wordt een totaal andere wedstrijd”, gaat Arijs verder. “Latem-De Pinte is een agressieve ploeg die het spelletje heel hard wil spelen om de wedstrijd zo naar zich toe te trekken. Ze staan op de tweede plaats en klopten vorig weekend nog leider Basket Sijsele. Het is bij ons thuis in de Stallingen en daar kunnen we toch altijd nog wat meer, zelfs met de geblesseerden aan de kant. We houden in het achterhoofd dat we in de heenmatch onze zwaarste nederlaag van het seizoen leden, we hebben dus meer dan iets recht te zetten tegen Latem-De Pinte.”

Het eerste seizoen van KBGO Two na de promotie uit eerste landelijke loopt behoorlijk vlot. “Ik kende een mindere eerste seizoenshelft, maar het tweede deel van de competitie liep voor mij veel beter. Ik probeer het vertrouwen van de coach niet te schaden en blijf hard werken tot de laatste speeldag om onze ploeg zeker in derde klasse te houden. Dat behoud realiseren was onze doelstelling en we komen behoorlijk dichtbij. Nog twee wedstrijden winnen en dan kan er volgens mij niets meer mislopen.”

(BV)

Zondag 18 maart om 11 uur: KB Gistel Oostende Two – BBC Latem-De Pinte One

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier