KB Gistel Oostende One zit opnieuw in de play-offs

Het Departement Competitie stelde vast dat Jonas Foerts een derde seniorwedstrijd speelde in één weekend, terwijl je als U23-speler maar twee keer bij de seniors mag aantreden in één weekend. © belga
Redactie KW

KBGO One werd zondag uitgeschakeld in de kwartfinale van de play-offs maar de basketbalbond kende de kustploeg donderdag een forfaitzege toe omdat Jonas Foerts onterecht opgesteld werd.

Het Departement Competitie stelde vast dat Jonas Foerts een derde seniorwedstrijd speelde in één weekend, terwijl je als U23-speler maar twee keer bij de seniors mag aantreden in één weekend.

“KBGO diende geen klacht in”, vertelt coach Sam Rotsaert. “Ik wist dat Foerts niet mocht spelen, maar ik wilde op het terrein tonen dat we de betere waren. Wij hebben dan ook geen klacht ingediend, de bond heeft de beslissing zelf genomen.”

De secretaris van KBGO stuurde wel een mailtje naar de basketbalbond met de vraag of er iets onregelmatigs was aan de opstelling van Foerts. Het Departement Competitie verwittigde de kustploeg donderdagmorgen dat ze een forfaitzege toegekend kregen. Of het mailtje en de forfaitzege iets met elkaar te maken hebben is niet duidelijk.

Door deze forfaitzege is de stand in de serie 1-1 en moet een derde wedstrijd in Oxaco uitsluitsel geven over wie doorstoot naar de halve finale en het daarin opneemt tegen Melsele.

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier