KB Gistel Oostende One verliest op Oxaco Boechout

KB Gistel Oostende One verloor zaterdagavond in de laatste vijf minuten van Oxaco Boechout: 78-59.

Geen Keye Van der Vuurst de Vries bij KBGO, de Nederlandse wonderboy was mee met Filou Oostende richting Okapi Aalstar.

In een evenwichtig wedstrijdbegin konden de bezoekers met een driepunter van Luka Kotrulja de enige voorsprong van de match nemen (12-15). Oxaco sloot met twee vrijworpen het eerste kwart winnend af (19-18).

Salim Kediambiko hield KBGO tot 26-26 in het spoor van de thuisploeg, maar de laatste zes minuten van de eerste helft waren helemaal voor Oxaco (35-28). Enkel Noë Botuli scoorde nog, zijn enige korf van de match.

Na de rust bleven de youngster van coach Sam Rotsaert goed aanklampen. Dankzij een resem scores van Benjamin Bosmans Verdonk sloot KBGO weer aan (53-50).

Veel fouten en gemiste shots bij het begin van het slotquarter. KBGO moest vijf minuten wachten op een eerste korf, maar ook Oxaco bakte er weinig van (57-52). Een 13-0-tussenspurt werd de bezoekers fataal.

(BV)

Oostende: Buysschaert 9, Kotrulja 22, Botuli 2, Bin Musema Fundi 6, Huurman 2, Bosmans Verdonk 13, Kediambiko 3, Lambrecht 2.