KB Gistel Oostende One verliest nipt van Lier

Archief: Emmanuel Bin Mesuma Fundi. © VDB

KB Gistel Oostende One verloor vrijdagavond met 74-76 van Lier.

Gebbert zette in de eerste minuut 5-0 op het bord, maar Lier liet de thuisploeg niet begaan. Toch kon Lambrecht de kustploeg winnend het eerste quarter laten afsluiten: 25-22.

Laatste aanval voor Lier

Een onhoudbare Niels Van Den Eynde zorgde ervoor dat de bezoekers op voorsprong kwamen. Tegen de rust bedroeg de kloof net geen tien punten (40-48). Na de rust leek Lier de partij snel onder controle te krijgen. Halfweg dacht iedereen bij 48-66 dat de partij gespeeld was. Toen de Lierse goalgetter even verzorging nodig had, profiteerde KBGO om weer dichterbij te sluipen (56-66).

Twee driepunters en een dunk van de thuisploeg brachten weer vuur in de partij (69-74). Lier kon niet meer scoren, Massey gooide een clutchdriepunter binnen voor 74-74. De laatste aanval was voor Lier. Van Den Eynde scoorde op 1,7 seconden van het einde. De ultieme Oostendse driepunter van Lambrecht raakte kant nog wal. De kustploeg is nog steeds op zoek naar de eerste zege.

Oostende: Bin Musema Fundi 21, Lambrecht 20, Huurman 10, Gebbert 7, Kediambiko 7, Massey 3, Waleson 6.