KBGO begon heel mager aan de partij. Van der Vuurst de Vries mocht al snel met twee fouten op de bank postvatten. Delplancq hield KBGO in het spoor van Ekeren (13-19). Kotrulja mikte een aardig aantal driepunters binnen en ook nieuwkomer Fritz liet zich van zijn beste kant zien, maar toch kon Ekeren met een buzzerdriepunter met bord aan de leiding blijven (44-45).

Ook na de pauze kreeg KBGO geen vat op de bezoekers (66-69). Botuli bezorgde de thuisploeg op anderhalve minuut van het einde de voorsprong (86-84), Ekeren stelde gelijk (86-86) en verlengingen dus. Daarin liepen de bezoekers meteen uit (86-90), maar Lambrecht zorgde met een driepunter voor het definitieve kloofje (97-92).

Door de nederlaag van Melco Ieper op Brussel komt KBGO net uit de play-offplekjes. Een zege van KBGO op de slotspeeldag in Brussel kan KBGO nog in de play-offs brengen, al is het team van coach Rotsaert ook afhankelijk van wat Charleroi doet.

(BV - Foto BV)

Oostende: Kotrulja 33, Botuli 14, Lambrecht 12, Huurman 2, Van der Vuurst de Vries 13, Delplancq 4, Bin Musema Fundi 2, Lemke 4, Fritz 16.

KBGO begon heel mager aan de partij. Van der Vuurst de Vries mocht al snel met twee fouten op de bank postvatten. Delplancq hield KBGO in het spoor van Ekeren (13-19). Kotrulja mikte een aardig aantal driepunters binnen en ook nieuwkomer Fritz liet zich van zijn beste kant zien, maar toch kon Ekeren met een buzzerdriepunter met bord aan de leiding blijven (44-45).Ook na de pauze kreeg KBGO geen vat op de bezoekers (66-69). Botuli bezorgde de thuisploeg op anderhalve minuut van het einde de voorsprong (86-84), Ekeren stelde gelijk (86-86) en verlengingen dus. Daarin liepen de bezoekers meteen uit (86-90), maar Lambrecht zorgde met een driepunter voor het definitieve kloofje (97-92).Door de nederlaag van Melco Ieper op Brussel komt KBGO net uit de play-offplekjes. Een zege van KBGO op de slotspeeldag in Brussel kan KBGO nog in de play-offs brengen, al is het team van coach Rotsaert ook afhankelijk van wat Charleroi doet.(BV - Foto BV)