KB Gistel Oostende One klopt Neufchâteau

Tim Lambrecht scoorde een indrukwekkend totaal van 37 punten. (Foto BV) © (Foto BV)

KB Gistel Oostende One heeft zondagmiddag met spectaculaire 105-99 cijfers gewonnen van Neufchâteau.

Palinckx maakte er in het openingsquarter al snel 17-9 van, maar de bezoekers kwamen helemaal terug in de wedstrijd (21-21).

Onder impuls van een beresterke Tim Lambrecht en Kotrulja ging het naar 36-28. De maximale voorsprong stond bij 45-31 op het bord, maar de Waalse ploeg milderde nog op slag van rust (50-40).

In het derde quarter kon KBGO tot 59-51 halfweg aan de leiding blijven, maar Neufchâteau counterde naar 63-67. Buysschaert dunkte de 74-67 op het bord, Van der Vuurst De Vries zette de 76-70 stand op het bord na een halfuur spelen.

Het bleef van dan af spannend tot het einde. Op drie minuten van het einde stond het 93-92, bij het ingaan van de slotminuut was alles te herdoen (99-99).

Tim Lambrecht bezorgde de thuisploeg met twee korven in de slotfase de zege.