KB Gistel Oostende One blijft streven naar eerste overwinning

Ids Rebergen op zoek naar de eerste seizoenszege: "We blijven elke wedstrijd leren en ontwikkelen." © VDB
Redactie KW

KB Gistel Oostende One blijft nog steeds op zoek naar de eerste seizoenszege. Vanavond al komt Spirou Charleroi Two op bezoek in de Versluys Dôme voor de volgende competitiewedstrijd.

In de eerste wedstrijd van 2020 verloor KB Gistel Oostende One met zware 80-49-cijfers bij Basket Waregem One. “We speelden de eerste helft behoorlijk mee met onze tegenstander”, vertelt de Nederlander Ids Rebergen. “De achterstand was dan ook niet te ruim aan de rust. Al moeten we ook zeggen dat Waregem een heel sterke tegenstander is. De tweede helft daarentegen was een stuk minder. We hadden de volledige wedstrijd moeite met scoren en Waregem strafte ons enorm af, zeker na de rust.”

Sterke competitie

“Als ik naar het klassement kijk, doet die laatste plek mij uiteraard geen deugd, maar we zijn ons er ook enorm van bewust dat we met een jonge ploeg in een heel sterke competitie zitten. We blijven elke wedstrijd leren en ontwikkelen. De focus blijft ook nog steeds dat wij als jonge spelers beter worden en als individu ontwikkelen om het team sterker te maken. Vrijdagavond al spelen we tegen Charleroi. Ze hebben een degelijke ploeg. De vorige wedstrijd was ik er nog niet bij, dus voor mij is dit een nieuwe tegenstander. We hebben deze week heel hard gewerkt om ons voor te bereiden op deze wedstrijd. Voor volgend seizoen is het weer een beetje uitkijken wat ik ga doen. Ik kijk na elk jaar wat mijn mogelijkheden zijn, maar ik zou het liefst van al ook volgend seizoen in Oostende spelen.” (BV)

Vrijdag 10 januari om 21 uur: KB Gistel Oostende One – Spirou Charleroi Two.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier