KB Gistel Oostende onderuit bij Gent Hawks

Sam Lambrecht werd topschutter met 21 punten. (archiefbeeld) © VDB

KB Gistel Oostende One leed zaterdagavond in Top Division One een 90-61-nederlaag bij Gent Hawks.

De hekkensluiter speelde een sterk eerste quarter bij elkaar. Via Huurman en Lambrecht bleef KBGO in de match (17-16). De thuisploeg probeerde het tempo en de druk op te voeren in het tweede quarter, maar de bezoekers hielden stand tot 29-26 op twee minuten van de rust. Met vier vrijworpen en een driepunter bezorgde Ieperling Robin Mestdagh de thuisploeg toch een voorsprong van tien punten bij de rust (38-28).

Ook na de rust leken de Oostendse youngsters zich niet zomaar naar de slachtbank te laten leiden. Tot halverwege het derde kwart bleef Duva in de wedstrijd, maar dan lukte scoren plots niet meer (57-39). In het slotquarter ging het plots snel voor de thuisploeg. De kloof ging nog over de dertig punten, het werd uiteindelijk 90-61.

Gistel Oostende: Gebbert 15, Bin Musema Fundi 2, Lambrecht 21, Huurman 12, Buysse 2, Smout 2, Waleson 7.