KB Gistel Oostende lijdt dure nederlaag in Antwerpen

Op 19 seconden van het einde kreeg De Vreught twee vrijworpen, maar hij miste ze allebei. © BV

KB Gistel Oostende heeft zaterdagavond op bezoek bij Antwerp Giants Two een dure nederlaag geleden. Het werd 78-77 nadat KBGO in de slotfase een 8-0 slikte.

Tot 7-7 konden de Giants volgen. Onder impuls van Buysschaert en De Vreught ging het van 11-15 naar 15-25. Vanderhaegen legde de quarterstand vast, ondertussen zagen we ook het heroptreden van Palinckx, dit seizoen nog niet gespeeld na een operatie deze zomer. Halfweg het tweede kwart stond het 25-36, maar Antwerpen begon beter te scoren en naderde bij de rust tot 40-46.

De kloof bleef in het derde quarter rond de zes punten hangen, zodat de bezoekers met een 57-66 voorsprong aan de laatste tien minuten begonnen. Ook in het vierde quarter leek KBGO de voorsprong te controleren en de wedstrijd rustig uit te spelen.

T. Lambrecht bracht KBGO op anderhalve minuut van het einde 70-77 voor. Peeters en Vervoort knalden voor de thuisploeg elk een driepunter binnen (76-77). Op 19 seconden van het einde kreeg De Vreught twee vrijworpen, maar hij miste ze allebei. Net daarna maakte Buysschaert zijn vijfde fout op Rogiers, vorig jaar nog in Oostende aan de slag. Hij scoorde wel zijn beide vrijworpen (78-77). Vanderhaegen miste het laatste shot, waarna ook Vervoort van Antwerpen nog twee vrijworpen liet liggen.

Een zure nederlaag voor KBGO nadat drie weken nog met een ruime twintiger de thuismatch gewonnen werd.

Quarterstanden: 15-25, 40-46, 57-66, 78-77.

Speelden: Kotrulja 12, De Vreught 16, T. Lambrecht 10, Buysschaert 16, Buysse 11, Van Der Vuurst De Vries 4, Bin Musema Fundi 2, Vanderhaegen 4, S. Lambrecht, Bosmans Verdonck, Palinckx 2.