KB Gistel Oostende knikkert Oxaco uit de play-offs

Simon Buysse werd topschutter met 30 punten. © BV

De jonge garde van coach Sam Rotsaert heeft de stunt van vrijdagavond op woensdag nog eens overgedaan. Opnieuw ging KBGO met een centuryscore winnen op Oxaco. Nu werd het 92-101.

Na de nederlaag van zondag in eigen huis stond KBGO weer met de voetjes op de grond. Buysschaert opende de score in de belle, na amper drie minuten gooide Buysse al de 12-16 binnen. Halverwege het eerste quarter liep de score al op tot 21-21, een uiterst aanvallende eerste periode werd afgesloten bij 35-35.

Ook in het tweede quarter liep het verschil nooit hoger op dan vijf puntjes. De Vreught zette de bezoekers halfweg op 52-56.

De tweede helft begon desastreus voor de kustploeg. Een 10-0 van Oxaco zorgde voor een totale ommekeer, maar na een time-out ging de score met tien punten op een rij van Buysse van 65-58 naar 66-68. Buysse en co hielden de kleinste voorsprong over na het derde kwart (72-73).

Aan elkaar gewaagd

In de slotperiode bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. Bij 87-84 op vier minuten van het einde toverde KBGO een 0-11 uit zijn hoed (87-95). De Meyer en Hendrickx brachten Oxaco terug tot 92-95, maar moest dan noodgedwongen fouten maken om in balbezit te geraken en Kotrulja bedankte van harte vanop de vrijworplijn.

KBGO gaat naar de halve finales en speelt daarin vrijdagavond al op bezoek bij BM Waregem, dat afgelopen weekend Melco Ieper klopte in twee wedstrijden. Wie het eerst twee keer wint, speelt de finale tegen de winnaar van het duel tussen Gembo Borgerhout en Gent Hawks.