KB Gistel Oostende kan ook kelderduel tegen Lommel niet naar zijn hand zetten

Zelfs 25 punten van Sam Lambrecht konden Gistel Oostende niet aan de eerste overwinning helpen. © VDB

KB Gistel Oostende One heeft ook het degradatieduel tegen Lommel niet kunnen winnen. Er werd met 72-81 verloren.

Tot 17-14 kon Lommel de kustploeg in het eerste quarter bijhouden. Driepunters van Lambrecht en Smout hielpen KBGO al aan een voorsprong van tien punten (24-14). Lommel kwam beter opzetten in het tweede quarter en dichtte de kloof tot 33-30. Twee nieuwe bommen van Lambrecht zorgden voor een ruime kloof aan de rust (46-32).

Ook al liet de thuisploeg in het derde quarter wat gemakkelijke korven en vrijworpen liggen, toch bleef de kustploeg op voorsprong (65-57). De eerste vier minuten van het vierde kwart begonnen dramatisch voor de kustploeg. Lommel ging bij 65-66 dankzij een 0-9-tussenspurt over Duva. Op vier minuten van het einde zorgde uitblinker Lambrecht ervoor dat KBGO in het spoor van de bezoekers bleef (69-71). Lommel was niet van slag en met een nieuwe rush ging het naar 69-78. Een uppercut die Duva niet meer te boven kwam.

De zege waar de kustploeg zo op gehoopt had, kwam er niet. De ploeg van coach Smout blijft na twee maand competitie nog altijd zegeloos.

(BV)

Gistel Oostende: Bin Musema Fundi 4, Lambrecht 25, Huurman 10, Buysse 9, Rebergen 7, Gebbert 2, Waleson 3, Smout 12.