KB Gistel Oostende geeft match uit handen tegen Gembo

Luka Kotrulja was bij KB Gistel Oostende goed voor 7 punten. © (Foto BV)

KB Gistel Oostende verloor zaterdagavond op bezoek bij Gembo Borgerhout met 89-81 na een 33-48 voorsprong bij de rust.

Tim Lambrecht inspireerde de thuisploeg om tot 7-20 uit te lopen. Gembo kwam opzetten, maar Buysschaert hield de Oostendenaren op voorsprong op het einde van het eerste quarter (18-25).

Gembo drong aan tot 29-34, maar een collectief moment van de bezoekers deed hen naar 33-48 halfweg snellen.

De thuisploeg begon veel beter aan de tweede helft. Ze beperkten KBGO tot slechts twee vrijworpen in de eerste zes minuten van het derde kwart (44-50). Gembo rook bloed en stelde helemaal gelijk (62-62).

In het slotquarter duwde Tim Lambrecht KBGO naar 71-74, maar weer vond KBGO vier minuten lang de weg naar het doel niet meer (76-74). Simon Buysse liet de 78-78 optekenen op anderhalve minuut van het einde. Het Oostendse liedje was toen helemaal uitgezongen, met onder andere ook een technische fout voor de bezoekende bank.

Zelfs enkele vrijworpmissers van de thuisploeg waren onvoldoende om het tij nog te keren.

Gembo Borgerhout – KB Gistel Oostende One 89-81

Quarterstanden: 18-25, 33-48, 62-62, 89-81

Speelden: Buysse 18, Kotrulja 7, De Vreught 9, Tim Lambrecht 16, Buysschaert 18, Van der Vuurst de Vries 3, Bosmans Verdonck, Bin Musema Fundi, Palinckx 10.