KB Gistel Oostende doekt volgend seizoen Two-ploeg op

Frederik Geldof. © (Foto VDB)
Redactie KW

KB Gistel Oostende gaat volgend seizoen verder zonder Two-ploeg.

Het verhaal hangt eigenlijk samen met de magere resultaten van de One-ploeg in Top Division One. Zij boekten nog geen enkele zege en degraderen wellicht naar Top Division Two.

“Navraag bij de basketbalbond bezorgde ons de info dat we niet met twee ploegen in de twee verschillende reeksen van Top Division Two mogen spelen”, vertelt coach Frederik Geldof van de Two. “Eerste landelijke was mogelijk, maar met enkele spelers die niet echt zeker zijn, was dat geen optie.”

Geldof was vijf jaar aan de slag bij KB Gistel Oostende Two, nadat hij vertrok bij Rapid Langemark One in eerste landelijke … omdat die ploeg opgedoekt werd. “Het is een moedige beslissing van de club. Het was voor mij en de spelers ook belangrijk dat we die informatie zo snel mogelijk hadden. De spelersgroep zou graag samenblijven, met mij als coach, maar dan ergens anders. Er zijn wat contacten, maar nog niks concreets.”

Bij KBGO gaan ze er van uit dat er een ploeg in Top Division Two zal zijn en hopelijk ook een team in eerste provinciale, als de Three van dit seizoen kan promoveren uit tweede provinciale.

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier