Karel De Bel is niet langer coach van Spie Izegem One

Karel De Bel. (Foto Bart) © VDB
Lode Blomme

De eerste ploeg van Spie Izegem staat momenteel op een degradatieplaats in tweede landelijke en hoewel de relatie tussen spelers en coach niet verziekt was, beslisten beide partijen in samenspraak om de samenwerking stop te zetten. Gino Defraeye van Kortrijk Sport neemt over.

Spie Izegem One presteert dit seizoen met een 12de plaats op 14 ploegen onder de verwachtingen. De club wil er alles aan doen om zich te handhaven in tweede landelijke en stelde met Gino Defraeye een nieuwe coach aan.

“Onze jongste nederlaag van vorig weekend tegen BT Kortrijk was niet zozeer de spreekwoordelijke druppel, maar gezien de slechte resultaten sluipt er wel twijfel in de groep, zowel bij de spelers als de coach”, legt voorzitter Rik Delarue uit. “De relatie tussen de coach en de spelers was absoluut niet verziekt, maar op de een of andere manier lukt het niet. In samenspraak met de coach hebben we dan ook beslist de samenwerking stop te zetten. Met de nieuwe coach hopen we in de eerste plaats op betere resultaten. Niets is verloren, maar de kentering moet er wel dringend komen, want we willen ons handhaven in tweede landelijke.”

Karel De Bel blijft overigens aan boord in de jeugdwerking van BBC Spie Izegem, waar hij het doet doet met zijn U12 A.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier