Kampioen Telenet Oostende ontvangen op het stadhuis

Basketbalclub Telenet Oostende werd in de bloemetjes gezet op het stadhuis voor het behalen van hun 16de landstitel.

Arthur Goethals werd gehuldigd door burgemeester Jean Vandecasteele. (Foto FRO)

Telenet Oostende heeft zijn 16de landstitel op zak. De spelers kunnen bijna genieten van hun welverdiende vakantie. Voor ze vertrekken, werden ze eerst nog gehuldigd op het stadhuis. Heel wat supporters waren aanwezig om net als burgemeester en schepen hun idolen te bewonderen en te feliciteren.

Johan Vande Lanotte, ex-basketter tot zijn 50 jaar en al acht jaar bezieler van BCO, glunderde uiteraard bij de ontvangst op het stadhuis. “Het succes van BCO is de continuïteit van de vereniging, een duidelijke visie”, zegt Vande Lanotte. “We werken met zes Belgen en zes buitenlanders. Tweede pijler is het harde werk dat geleverd wordt door het bestuur, technische en sportieve staf en de spelers. Je krijgt niets voor niets. Onze basketschool en bastket@Sea blijven belangrijk. We zijn fier met de belangrijke inbreng – in de competitie én in de play-offs – van onze jonge Belgen.”

Bij deze gelegenheid kondigde Arthur Goethals na 15 seizoenen, waarvan acht als voorzitter, zijn afscheid aan. Hij heeft 40 jaar ervaring en is kandidaat-voorzitter van de Liga. Hij werd door burgemeester Jean Vandecasteele, die BCO al 16 keer mocht ontvangen op het stadhuis, gehuldigd met een passend geschenk.

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.