Kaleb Wesson is de nieuwe center van Filou Oostende

Kaleb Wesson.© Nhat V. Meyer
Kaleb Wesson.© Nhat V. Meyer
Redactie KW

Filou Oostende heeft een nieuwe opvolger voor de geblesseerde Tom Welsh en de snel weer vertrokken Jon Teske: de jonge Amerikaan Kaleb Wesson.

Kaleb Wesson (21, 2m11) is de nieuwe center van Filou Oostende. De Amerikaan tekende een contract tot het einde van dit seizoen zonder optie voor volgend seizoen.

In het college-basketbal verdedigde hij van 2017 tot 2020 de kleuren van Ohio State Buckeyes in de Big Ten Conference. In zijn laatste junior-seizoen was hij goed voor 14 punten, 9,3 rebounds en 1,9 assists in gemiddeld 29’30” gedurende 31 wedstrijden.

Dit seizoen was Wesson, die zich eind vorig jaar aansloot bij NBA-club Golden State Warriors, met Santa Cruz Warriors aan de slag in de G-league, de ontwikkelingscompetitie van de NBA. Santa Cruz Warriors is een met Golden State Warriors geaffilieerde club. Daar was hij gedurende 11 matchen goed voor 11,7 punten, 9,9 punten en 2,7 assists in gemiddeld 26’48”.

Wesson landt vrijdag in België en gaat dan eerst in quarantaine. Als alles goed verloopt, zal hij speelklaar zijn voor de wedstrijd van vrijdag 9 april in Mechelen. (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.