Justin Moerman van Basket Izegem Three over de mindere start van het seizoen: “Het vraagt tijd en geduld vooraleer iedereen op elkaar is ingespeeld”

(foto RV)
Redactie KW

Basket Izegem Three had op een betere start van het seizoen gehoopt, maar de ploeg gelooft in haar kwaliteit om het tij te doen keren. Zondag wordt met West-Hoek Zwevezele een sterke tegenstander verwacht voor de beker.

“Uiteraard kennen we met één zege op vijf wedstrijden niet de gehoopte start”, opent de 24-jarige shooting guard Justin Moerman uit Kachtem. “We zijn allemaal heel competitief ingesteld en gaan telkens voor de winst. Maar ik denk dat we dit toch moeten relativeren. We hebben namelijk met veel afwezigheden te kampen gehad. Daar bovenop hebben we heel wat nieuwe spelers die ingepast worden. Het vraagt uiteraard tijd en geduld vooraleer iedereen wat op elkaar is ingespeeld.”

Goede sfeer

“Ik ben ervan overtuigd dat we nog heel veel ploegen pijn zullen doen eens we voltallig zijn en op elkaar ingespeeld zijn. We hebben al bepaalde wedstrijden bewezen het niveau zeker aan te kunnen. We verliezen wel een spelbepalende speler in Jakke Deltour Fierens die werd doorgeschoven naar de one- en two-ploeg. Maar er is duidelijk ook heel wat kwaliteit bijgekomen met Nino, Jay, Jaimie en Sam. Bijna elke positie is dubbel bezet met spelers van een gelijkaardig niveau. De sfeer zit ook heel goed, ondanks de tegenvallende resultaten. De kopjes gaan niet naar beneden en er wordt niet te veel over gezeurd. We werken steeds verder richting de volgende wedstrijd om daar een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Er zijn bij ons geen specifieke ambities uitgesproken, maar ik denk dat we een plaats in de bovenste helft van het klassement zeker mogen ambiëren. Ik verwacht zondag een zeer sterk Zwevezele in de beker. Ik ken daar enkele sterke spelers die al speelden bij de two en ook enkele spelers die gezakt zijn van de one naar de two. Izegem heeft natuurlijk een zeer sterke jeugdwerking, wat de mogelijkheid geeft om een aantal jeugdspelers te laten meespelen met de three. Ik verwacht een spannende wedstrijd die alle kanten uit kan.” (RV)

Zondag 7 november om 17 uur: Basket Izegem Three – West-Hoek Zwevezele Two

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.