Julie Vanloo teleurgesteld na niet-selectie kwalificatietoernooi: “Hart is gebroken”

Julie Vanloo rechts (Archief)
Redactie KW

Bondscoach Philip Mestdagh heeft een voorselectie van zestien Belgian Cats bekendgemaakt voor het olympisch kwalificatietoernooi tegen Canada, Japan en Zweden, dat begin februari in De Versluys Dôme in Oostende gespeeld wordt.

Opvallend is dat Julie Vanloo opnieuw niet in de selectie zit. De shooting guard speelt voor het Australische Townsville en voor de voorbije EK-kwalificatiewedstrijden werd ze nog gespaard omdat de afstand te ver was om in een korte periode van een jetlag te recupereren. Ook op het olympisch kwalificatietoernooi zal ze er echter niet bij zijn.

“Geen woorden om uit te drukken hoe droevig ik ben”

“Sinds 2008 maak ik deel uit van de Cats”, schrijft Vanloo op Instagram. “We hadden een droom en vanaf 2015 zijn de zaken voor ons beginnen te veranderen. We hebben doelen vooropgesteld en geloofden ook echt dat we die konden halen. We kwalificeerden ons voor het EK, op het WK schreven we geschiedenis. Nadien kwamen we tot onze wildste droom: de Olympische Spelen van Tokio.

“En nu ben ik voor de eerste keer in mijn carrière niet geselecteerd. Bovendien spelen ze het kwalificatietoernooi in Oostende, de stad waar ik ben geboren en nadien opgroeide. Er bestaan geen woorden voor om uit te drukken hoe droevig ik ben. Mijn hart is gebroken. Of ik het begrijp? Nee. Aanvaard ik het? Jawel, ik zal nooit opgeven en kom hier sterker uit. Ik respecteer deze beslissing wel. Alles gebeurt voor een reden. Ik wens mijn ploegmaats het allerbeste toe in het kwalificatietoernooi. Maak onze droom waar, mijn hart is dan bij jullie.”

Selectie zou primeur zijn voor Belgisch vrouwenbasket

Met Japan kwam er voor de Belgian Cats het organiserende land van de Spelen uit de bus. Japan is, net als wereldkampioen Verenigde Staten, al zeker van zijn ticket voor het olympisch basketbaltoernooi, maar speelt het kwalificatietoernooi als voorbereiding. In deze poule zullen zich dus maar twee (extra) landen zich plaatsen voor de Spelen. Voor het Belgische vrouwenbasket zou dat een primeur zijn.

Selectie: Julie Allemand (LDLC ASVEL Féminin/Fra), Marjorie Carpréaux (Kangoeroes), Antonia Delaere (Nantes/Fra), Serena-Lynn Geldof (Namen), Emmeline Leblon (Liège Panthers), Kyara Linskens (Enisey Krasnoyarsk/Rus), Maxuella Lisowa (Castors Braine), Billie Massey (SKW), Emma Meesseman (Ekaterinburg/Rus), Hanne Mestdagh (Namen), Kim Mestdagh (Charleville/Fra), Heleen Nauwelaers (Bembibre/Spa), Jana Raman (Valencia/Spa), Elise Ramette (SKW), Laure Resimont (Tarbes/Fra), Ann Wauters (Kayseri/Tur)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier