Joris Vanhaverbeke en Melco Ieper One staan voor cruciale duels

Tijdens de Ladies Night verzorgde Melco Ieper One het spektakel door met 99-60 van hekkensluiter Fellows Ekeren te winnen. De wedstrijd van dit weekend tegen KB Gistel Oostende One wordt uitgesteld naar een latere datum. Joris Vanhaverbeke kijkt al uit naar de komende wedstrijd tegen toppers uit tweede klasse.

Joris Vanhaverbeke (links). © foto Bart

Tegen Fellows Ekeren pakte Melco Ieper One een monsterzege (99-60). “We speelden voor een volle sporthal een nagenoeg perfecte eerste helft“, vertelt Joris Vanhaverbeke. “Met voldoende agressiviteit in verdediging en mooi ploegspel in aanval trokken we met meer dan dertig punten voorsprong de rust in. In de tweede helft leek Ekeren even terug te komen, maar uiteindelijk bleek de tweede helft een maat voor niets. Jammer dat we net niet de century wisten te realiseren.”

Moeilijk drieluik

Geen match dit weekend tegen KB Gistel Oostende One, omdat enkele van hun spelers opgeroepen zijn voor de nationale ploeg. “De match is uitgesteld naar 21 maart. Daarna spelen we tegen Melsele, Oxaco en Waregem. Een enorm moeilijk drieluik, maar met een vier op vier achter de kiezen kunnen we ons met heel veel vertrouwen voorbereiden op die toppers. Als ik terugkijk op de heenronde, dan mogen we ons zeker niet kansloos achten. We verloren nipt van Waregem en Melsele, maar een zege kan ons nu wel zekerheid bieden op een plekje in de play-offs.”

“Die play-offs halen is en blijft de ambitie van Melco One. De komende weken zullen beslissend zijn of we er alsnog in slagen om de play-offs te halen met thuisvoordeel in de eerste ronde. Met onze huidige gedeelde vijfde plaats en de kleine verschillende tussen alle ploegen, is er nog heel veel mogelijk. Ondanks het nieuws dat Wim Dobbelaere en Robin Spaens volgend seizoen de club verlaten, zijn de ambities van onze ploeg nog totaal niet uitgeblust. We willen nog graag het maximale uit dit seizoen halen en dan zien we wel wat de toekomst brengt”, besluit Joris Vanhaverbeke.

(BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.