Jongste Nederlands international tekent drie jaar bij Filou Oostende

Keye van der Vuurst, met shirtnummer 15, kende vorig seizoen al enkele gesmaakte invalbeurten bij Filou Oostende. © PR
Redactie KW

De Nederlandse international Keye van der Vuurst de Vries (17, 1m91) tekende een contract van drie seizoenen bij Filou Oostende. Hij behoorde al twee seizoenen tot de basketbalschool.

Trainer-coach Sam Rotsaert zag meteen veel talent in de Nederlandse tiener en nam hem snel in de kern van tweedeklasser KBGO Duva Fruit op. Ook trainer-coach Dario Gjergja had oog voor de talentrijke jonge snaak. Vorig seizoen liet de Kroatische coach deze Keye van der Vuurst de Vries al voluit met de kern meetrainen zodat hij veel kon bijleren op het hoogste niveau. Hij kende ook enkele gesmaakte invalbeurten. Dat leverde van der Vuurst zijn eerste nationale selectie op. Zo werd hij de jongste speler ooit die voor de Nederlandse nationale ploeg een officiële wedstrijd speelde.

Volgend seizoen neemt deze talentvolle tiener samen met Dusan Djordjevic de point-guard-positie in. “Keye zal ongetwijfeld nog veel opsteken van Dusan en we zijn er dan ook van overtuigd dat deze bijzonder talentvolle speler over alle nodige troeven beschikt om zijn opvolger te worden”, zegt sportief manager Philip Debaere.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier