Jonas Grunewald met KBGO Two tegen ongeslagen leider

Finexa Basket@Sea Two staat momenteel tweede in de stand en ontvangt zondag leider Basket SKT Ieper Three. © Bart

Finexa Basket@Sea Two won afgelopen weekend in eerste provinciale afgetekend de topper tegen die andere titelkandidaat The Red Sharks Koekelare. De ploeg van coach Olivier Debaere treft dit weekend Basket SKT Ieper Three dat enigszins onverwacht nog ongeslagen is. Jonas Grunewald houdt de voetjes op de grond.

Afgelopen weekend won KBGO de topper en derby op bezoek bij The Red Sharks Koekelare. “De eerste helft verliep wat moeizamer”, zegt Jonas Grunewald. “Ik denk dat de zenuwen ons wat parten speelden. In de tweede helft verliep het heel wat vlotter, was onze defense veel beter en sloegen we een goede kloof. We zijn geëindigd met een ruime zege. Een mooie overwinning, rekening houdend met het feit dat we toch een aantal spelers door blessures moesten missen.”

KBGO liet onderweg al een steekje vallen in de competitie. “De competitie verliep tot nu toe vlot. Enkel jammer dat we een steek hebben laten vallen tegen Kortrijk Spurs. Ook in de bekercompetities, zowel van West-Vlaanderen als van Vlaanderen, blijven we meedraaien. Zo hebben we net een prachtige overwinning achter de rug tegen Basket Willebroek uit Top Division Two.”

Opnieuw topper

Zondag staat de topper tegen het ongeslagen Basket SKT Ieper Three op de agenda. Opnieuw geen gemakkelijke opdracht, maar Grunewald hoopt op het elan door te gaan. “Ik geniet van de sfeer in de ploeg. We vullen elkaar goed aan en belangrijk is dat we voor elkaar werken. Iedereen heeft zijn rol in de ploeg. Mijn focus ligt vooral op het defensieve en ertoe bijdragen dat de ploeg draait en iedereen aan scoren toekomt. Ik leer nog steeds elke match bij. We kunnen niet wegsteken dat de ambities er zijn, maar we blijven met onze voeten op de grond want iedere match moet gespeeld worden.”

Zondag 21 november om 11 uur: KBGO Finexa Basket@Sea Two – Basket SKT Ieper Three.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.