Johan Verborgh nieuwe voorzitter BCO

Johan Verborgh © RB
Jo De Clerck

Op een bijzondere Algemene Vergadering van BC Oostende werd Johan Verborgh verkozen als nieuwe voorzitter van de landskampioen en bekerwinnaar basketbal. Hij volgt Arthur Goethals op, die enkele dagen geleden voorzitter werd van de Belgische Basketliga.

Johan Verborgh (50) heeft een architectenbureau, is regiovoorzitter van Voka West-Vlaanderen (afdeling Oostende en hinterland) en bekleedt nog tal van bestuursfuncties in beroepsfederaties. De nieuwe BCO-voorzitter is gehuwd met Erica Delrue en is vader van Alexander en Nicolae.

Zijn liefde voor basket gaat terug naar zijn jeugdjaren, toen hij fervent supporter was van Sunair Oostende. De voorliefde voor de sport wakkerde weer aan toen beide kinderen begonnen te basketten. Nicolae speelt nog altijd bij Duva, de satellietploeg van BCO.

“Allereerst wens ik Arthur Goethals te bedanken voor zijn 15 jaar inzet voor de club en ik wens hem veel succes in zijn nieuwe functie”, klonk het. “Ook dank aan de raad van bestuur en algemene vergadering om mij het vertrouwen te schenken. Het zal een hele uitdaging zijn om het glorierijke palmares van Arthur te evenaren. De eerste maanden wens ik mij nu volop in te werken in het reilen en zeilen van de club. Mijn eerste ervaringen zijn al alvast positief: de zeer professionele structuur zal sterk bijdragen in de uitoefening van mijn taak. Samen met het hele team zullen we dan ook de ingeslagen weg verderzetten, en in eerste instantie geen beleidswijzigingen doorvoeren. De basis van ons succes ligt bij de jeugdwerking, zodat daar in elk geval minstens dezelfde inspanningen zullen geleverd worden. De handschoen is opgenomen, we gaan voor de 5de titel op rij en een attractieve Europese campagne.”

(PB – foto a-RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier