Jimmy Clicteur mikt op de promotie met ACJ Brugge One

De verlieswedstrijd tegen Oostkamp Three was min of meer ingecalculeerd, maar daarnaast liet ACJ Brugge One twee steken vallen tegen rechtstreekse concurrenten voor de tweede plaats, die mogelijks ook recht geeft op promotie. Daar blijven de Bruggelingen rotsvast in geloven, want “eigenlijk kunnen we iedereen de baas.”

“De mentaliteit onder de spelers is opperbest”, merkt Jimmy Clicteur. (Foto MD)

Tegen Wervik One werd het vorige zaterdag een close game. “We mochten die wedstrijd nooit verliezen“, begint Jimmy Clicteur zijn verhaal. “We stonden lange tijd aan de leiding, maar de bezoekers bleven aanklampen en bezorgden ons een groot probleem toen ze op een zoneverdediging overschakelden. Wij vonden geen penetratiemogelijkheden meer en ook de shotters kenden geen geluk meer.”

“Een verliesmatch kan voorvallen, maar we rechten meteen ons hoofd”

De Bruggeling legt verder nog een vinger op de wonde: “Als je offensief geen oplossingen meer vindt, begint ook de rest van de machine te stokken. Onze defense was niet hard genoeg, we leden balverlies of de passes kwamen niet meer aan. Bovendien misten we constant van op de vrijworplijn, en dat puntengemis brak ons dus zuur op.”

Over de kampioenstitel bestaat nu al nauwelijks twijfel meer: “Oostkamp Three (het voormalige Ruddervoorde, red.) heeft nog niet verloren en staat ondertussen los op kop. Het verschil met een paar andere ploegen is niet zo groot, tenzij dan als je hun bank bekijkt. Als zij roteren is er geen kwaliteitsverlies. Het is bovendien een geheel dat al vele jaren samen speelt, zodat die mannen mekaar bijna blindelings vinden.”

Concurrenten

Het betekent niet dat de ambitie van ACJ Brugge One een knauw gekregen heeft. “We blijven resoluut voor de promotie gaan”, aldus de 33-jarige vastgoedmakelaar. “Laat er vooral geen twijfel over bestaan: we willen absoluut die tweede plaats heroveren. Ook De Panne, Wervik en Oedelem komen daarvoor in aanmerking, denk ik. Zowel tegen Oedelem als tegen Wervik verloren we, maar we hadden moeten winnen. Telkens rechten we echter de rug en binnen de kortste keren zijn we weer klaar voor de volgende opdracht. Dat zal komend weekend niet anders zijn, want de mentaliteit onder de spelers is opperbest.”

Dat lijkt alvast een verschil met de vorige jaren? “Zo groot is het verschil niet”, mildert Clicteur, “maar daarnaast mag je niet vergeten dat we nu al een drietal jaar met deze groep samen spelen, dat we beter op mekaar ingespeeld zijn en een betere band hebben met mekaar. Wat je nu wél opmerkt, is dat een verliesmatch kan voorvallen, maar dat we meteen de kop weer rechten.”

Jonge coach

Jimmy Clicteur begint ook aan het einde van zijn carrière te denken: “In snelheid kan ik nog mee, maar ik merk dat mijn veeleisende job de vechtlust tijdens de wedstrijden en de trainingen wat afbot. Maar ik train graag onder Jens Swimberghe. Het is een jonge coach die zijn stiel goed kent en zelf ook geniet van het werk dat hij aflevert.”

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.