Jeugdig Racing Brugge One brengt flitsend basketbal

V.l.n.r. Tom Geldhof (20), Maarten Viaene (21) en Wim Geldhof (19).
Redactie KW

Voor aanvang van de derde competitiewedstrijd werd lachend aan coach Gunther De Pauw gevraagd of hij een juniorenteam wou opstellen? De Racing-leermeester antwoordde al even gevat: “Voor een club als Racing Brugge getuigt dat van ongekende weelde.” En het scheelde niet eens zoveel of zijn junioren verpulverden Opwijk: 100-57.

De starting five was onuitgegeven en Wim Geldhof (19) was vast van plan om zijn coach te bedanken voor zijn allereerste basisplaats: “Er werd vlot gescoord en meerdere spelers kenden op een bepaald moment in de match hun momentje. Voor mij was het tweede quarter zo’n uitschieter met 15 punten, waaronder drie driepunters. Maar ook Glenn Vlamynck (19 punten, red.) en mijn broer Tom kenden succesvolle minuten. Tom scoorde tegen het einde van het derde quarter ook… 15 punten en drie driepunters.”

Het leek wel of de broers mekaar tot in de details wilden evenaren. Samen scoorde ‘de familie Geldhof’ 46 punten, perfect over Tom en Wim verdeeld. Maar de hele ploeg bracht flitsend, attractief en overrompelend basketbal. “Conditioneel, technisch en tactisch staan we heel ver, een verdienste van coach De Pauw. In de voorbereiding werd keihard gewerkt, zowel in de bekerwedstrijden als in verschillende oefenwedstrijden tegen ploegen uit eerste landelijke. We konden ons op die manier meten met het niveau dat we ambiëren.”

De jongste van de Geldhof-broers verwijst daarmee impliciet naar de jaardoelstelling. “Misschien eindigen we niet als allerhoogste, maar we zouden er dicht bij moeten zijn, als er geen geblesseerden vallen. De titel of de top drie moeten haalbare kaarten zijn.”

In één beweging betrekt de student lager onderwijs zijn vorige coach bij de goede gang van zaken: “Vergeet niet dat Wim Debbaut hier kwam depanneren in slechte omstandigheden. Zelfs toen het financieel moeilijk was, bleef hij aan boord en bezorgde hij jongeren zoals Maarten Viaene, broer Tom en mezelf de eerste minuten in de One-ploeg.”

Toch komt Wim Geldhof nog eens terug op de werkwijze van zijn huidige coach: “Weet je dat hij aan de rust niet eens tevreden was over ons spel? We kregen te veel makkelijke punten tegen en moesten onze verdediging verder aanscherpen. Ondertussen weet iedereen wat van hem verwacht wordt in allerlei specifieke situaties. Hij is zelf een gewezen spelverdeler en leest het spel zò gemakkelijk.” (MD)

Zondag 7 oktober om 17 uur: Okapi Aalstar Two – Racing Brugge One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier