Jens Swimberghe coach af bij ACJ Brugge One; vervanger Dirk Degraeve debuteert met zege

Redactie KW

Na de laatste thuiswedstrijd tegen Wytewa Roeselare Two nam Jens Swimberghe per direct ontslag bij ACJ Basket Brugge One. Een vervanger is er momenteel niet. Er wordt naar een oplossing gezocht.

Het verhaal van ACJ Brugge One is genoegzaam bekend: pech, te veel geblesseerden en te weinig punten. Na 11 speeldagen had het team van coach Jens Swimberghe amper één overwinning geboekt, waarna de 32-jarige ICT-deskundige zijn ontslag indiende.

Meer dan de laatste druppel was het niet: “Op de trainingen waren we doorlopend met te weinig volk, waardoor we nauwelijks nog iets konden inoefenen. We hadden met uitermate veel pech en blessures af te rekenen. Eind oktober verloren we met het kleinste verschil bij Melco Ieper Three, en eigenlijk was het toen al ‘op’. Ik keerde na de trainingen en de wedstrijden met meer gepieker terug dan ik vertrokken was. Het ontslag volgde na de zoveelste ontgoocheling, maar er was geen sprake van slaande deuren.”

Zege onder interimaris

Voor ACJ One is het in de komende weken behelpen met de beschikbare middelen en redden wat er te redden valt. De trainingen worden voorlopig geleid door speler Dennis Marote en zaterdag zat Dirk Degraeve, een oude bekende en coördinator van de bovenbouw, op de ACJ-bank. Met veel succes, want in het kleine zaaltje van Iebac Ieper stuwde hij zijn mannen naar een opmerkelijke zege: “Het zat wat mee en het geloof in onze mogelijkheden deed de rest. Amper zeven spelers verdedigden hun doel met grote inzet en we keerden met een twintiger terug. Een oplossing voor de rest van het seizoen is dit niet, want ik ben eigenlijk niet beschikbaar, onder andere door werkomstandigheden. Voor de thuiswedstrijd tegen de leider in tweede provinciale zal Dirk Neirynck, Two-coach, wellicht ook de One onder zijn hoede nemen.”

Voor Jens Swimberghe, die onlangs van Brugge naar Wevelgem verhuisde, is dit niet het einde van het seizoen. “Voorlopig neem ik als coach een korte rust, maar het is de bedoeling dat ik op donderdag meetrain met de Two en ook beschikbaar ben voor de wedstrijden. Daarna zien we wel of er andere opportuniteiten komen.”

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier