Jean Salumu: “Ik ben trots op mijn ploegmaats”

Het was een stevige schok toen Jean Salumu in de achtste minuut neerzeeg. © Bart
Redactie KW

“Het waren mooie play-offs waarin we geen enkele steek lieten vallen. In die zeven jaar gebeurde het nooit dat we alle matchen van de play-offs wonnen”, geniet Jean Salumu.

Het was een stevige schok toen Jean Salumu in de achtste minuut neerzeeg nadat hij in contact kwam met de schouder van de Antwerpse kapitein Jason Clark. “Ik voelde de slag en het deed veel pijn. Ik zag het bloed stromen en wist meteen dat mijn neus gebroken was. Ik had dit vorig seizoen al meegemaakt. Achteraf zei Clark me dat het niet opzettelijk was. Hij heeft zich geëxcuseerd. Meer kan je niet vragen. Dat kan gebeuren in de play-offs”, reageede Jean Salumu cool.

Laatste wedstrijd voor Oostende?

“Het was een grote teleurstelling dat ik nadien niet meer mocht spelen”, zei Jean Salumu die zijn tranen in een handdoek verborg wanneer hij naar de kleedkamer stapte. “Al die emoties kwamen op. Dit was zo’n belangrijke match en misschien mijn laatste wedstrijd voor Oostende. Het heeft me overvallen. Met veel koppijn mocht ik zeker niet meer spelen. Een hersenschudding zou gevaarlijk zijn. Nadat ik een pijnstiller nam, trok de koppijn weg. Al joggend probeerde ik nog mee te doen aan de opwarming van de tweede helft. Maar ik durfde zelfs niet springen of sprinten.”

33 minuten zonder Salumu en toch won BC Oostende heel verdiend met ruime 78-67-cijfers. “Het is de verdienste van de ploeg dat ze me vandaag duidelijk niet nodig hadden. Dat is ook altijd de kwaliteit van Oostende geweest. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Ik ben trots op mijn ploegmaats. Het was een plezier om voor hen te supporteren”, besloot Jean Salumu.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier