Jean Salumu haakt geblesseerd af bij Belgian Lions

Salumu verliet afgelopen zomer kampioen Oostende. © BELGA
Redactie KW

De 28-jarige Belgische Speler van het Jaar en MVP verlaat woensdagochtend de stage van de Lions in Estland. Volgende week donderdag is hij er in Pepinster niet bij in de wedstrijd tegen Portugal in de prekwalificaties voor het EK 2021.

Salumu, die afgelopen zomer kampioen Oostende verliet voor het Turkse Sakarya Buyuksehir, liep bij zijn nieuwe club in de voorbereiding een blessure op aan beide achillespezen (overbelasting). “Ik hoopte tijdens de start van de nieuwe campagne van de Belgian Lions met rust en behandeling met de medische staf alsnog fit te geraken. Jammer genoeg is er niet genoeg tijd en moet ik afzeggen”, verklaarde Salumu.

“Ik ben toch blij dat ik de sfeer bij de Lions, met de nieuwe bondscoach Dario Gjergja, heb kunnen opsnuiven. Voor de wedstrijden van november en december teken ik uiteraard opnieuw present. Nu wil ik bij mijn club Buyuksehir verder revalideren.”

De Lions oefenen donderdag en vrijdag tegen Estland. Bij terugkeer in België wordt uitgekeken naar een vervanger voor Salumu. De overige dertien Lions zijn fit.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier