Jean-Marc Mwema wijst Oostende de weg naar ruime zege

Jean-Marc Mwema heeft de corona-besmetting van zich afgeschud.© PR

Filou Oostende houdt zijn kansen op de pole-positie gaaf door een vlotte 58-87-overwinning in Luik. Deze zege kreeg vooral vorm in de tweede helft.

Djordjevic nam opnieuw plaats in de basis-vijf naast Buysschaert, Schwartz, Troisfontaines en Gillet. Beide teams hielden mekaar tot 4-4 na 4 minuten in evenwicht. Djordjevic, meestal amper één balverlies per match, had toen al tweemaal de bal voelen wegglijden. Schwartz opende een stevige reeks aanvallen. Schwartz (5), Troisfontaines (2), de ingevallen spelers Mwema (2), Bratanovic (2) en Sylla (1) bouwden een 0-12-run uit. Op zes seconden van het einde van het initiële kwart vond Lambermont nog eens de weg naar de korf: 6-16.

Luik vatte de tweede periode keurig aan en kriebelde de Oostendenaars: 14-19 en zelfs 16-21. Halverwege de avond trok Oostende met een beperkte vijfpuntenvoorsprong (25-30) naar de kleedkamer. Ja, de nummer negen uit de stand had een 19-14 geplaatst in het tweede kwart.

Bij de keel

De Oostendenaars voelden zich verantwoordelijk en grepen Luik in het derde bedrijf onmiddellijk bij de keel. De 8-29-score leidde tot een 33-59-tussenstand aan het halfuur. Die kloof van 26 eenheden was nog niet het maximale verschil woensdagavond tussen beide teams. Nakic en Bratanovic flirtten bij 42-71 met de dertiger. Daarna reageerde Luik tot 50-73. Mwema driepunterde opnieuw in de richting van een dertiger: 56-85. Gillet en Schwartz bleven het hele vierde kwart op de bank maar ze zagen hoe de ruime zege nooit in gevaar kwam.

De elf Oostendenaars op het wedstrijdblad scoorden allemaal en ze verdeelden de wedstrijdminuten netjes: van 11 tot 25. Op Bratanovic en Sylla na deelden ze allen assists uit. Op Troisfontaines na haalden ze allen rebounds neer. Met nadruk haalde de na corona-besmetting heroptredende Mwema de beste computerevaluatie: 18 punten (3 op 3 tweepunters, 4 op 5 bommen), 8 rebounds, 3 assists en 1 steal.