Jean-Marc Mwema: “Bijna niet gemerkt dat Jean Salumu er niet bij was”

Jean-Marc Mwema was naast Vinnie Kesteloot en Vlado Mihailovic een van drie Oostendenaars die een plasje voor de dopingcontrole moesten leveren. Tijd voor een praatje in de wachtrij voor de arts.

Jean-Marc Mwema in actie. © Bart

“Ik ben superblij hoe we op het moeilijk seizoenseinde gereageerd hebben met een perfecte play-offreeks. Met zeven op zeven overwinningen behaalden we de zevende opeenvolgende landstitel”, glunderde Jean-Marc Mwema (8 punten, 3 rebounds). “Het was zeker niet aangenaam om Jean Salumu vroeg in de match te verliezen door die neusbeenbreuk. De manier waarop we het aangepakt hebben, schetst de wijze hoe Oostende alles aanpakt. Als er één speler niet bij is, staan er meteen drie of vier spelers klaar om dit op te vangen. We hebben ook diepe rotatiemogelijkheden. Je hebt bijna niet gemerkt dat Jean er niet bij was, ook al hebben we hem heel hard nodig. Dit toont het beeld van Oostende.”

In het derde kwart brachten Clark en Lee de Antwerp Giants naast en over Oostende. “Maar toen volgde er een superreactie in the paint met Mike Myers, Marko Kuridza en zeker Tonye Jekiri. Ze plukten belangrijke offensieve rebounds, ze zorgden voor enkele and-ones en we waren opnieuw vertrokken. Het was een heel fysieke match, maar een uur na de wedstrijd voelen we het nog niet”, besloot Jean-Marc Mwema.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.