Jasmina Rosseel knalt Blue Cats Ieper naar bekerwinst

In de laatste seconde van haar allerlaatste wedstrijd knalde Jasmina Rosseel de Blue Cats naar winst in de Beker van West-Vlaanderen. Tegen Basket Waregem Two werd het 71-72.

Eerste provincialer Basket Waregem vatte de partij aan met een voorgift van 10 punten. Die werd al vlug volledig weggewerkt onder impuls van Verstraete. Niet toevallig Rosseel zorgde voor de 21-22 na tien minuten. Een trefzekere Marie Debeerst bracht Waregem met enkele bommen terug op voorsprong.

Mestdagh en Verstraete zorgden voor de Ieperse punten. Rosseel zette de 38-41 op het bord halfweg. Waregem begon het best aan de tweede helft. Via Sanne Desplenter kwam het terug op voorsprong. Een bom van Debeerst zorgde voor de 54-52 tussenstand na driekwart spelen. Tot in de slotminuten bleef het een nek aan nek race.

Amy Desmet voor Waregem en Jasmina Rosseel voor Ieper zorgden voor een nagelbijter van formaat. Met nog vier seconden op de klok was het Desmet die Waregem vanop de vrijworplijn op 71-70 bracht. Een ultieme poging van Rosseel in de laatste seconde zorgde echter voor dolle vreugde bij de spelers en de talrijke meegereisde supporters van Ieper. Eindstand 71-72.