Jarl Soenens op rand van doorbraak bij Racing Brugge: “Een harde werker die nooit opgeeft”

Jarl Soenens. (Foto MD)
Redactie KW

Het lijkt wel of er geen einde komt aan de stroom jonge talenten die ze bij Racing Brugge opleiden. Momenteel maken er vier U21-spelers deel uit van de One-kern en volgend seizoen komen er zelfs 18-jarigen bij. Eén ervan is Jarl Soenens, amper 17 en op de rand van de grote doorbraak.

In een voorafgaand gesprekje was Two-coach Gunther De Pauw al bijzonder lovend voor één van zijn jongste talenten. “Samen met Arthur Janssen en Adiel Dewaele is Jarl Soenens grote stappen aan het zetten naar de One-ploeg. In onze laatste wedstrijd (tegen Wevelgem One, red.) hadden we het de hele eerste helft behoorlijk moeilijk. Na de pauze hielp Jarl ons om een kloofje uit te bouwen en konden we de punten alsnog in eigen huis houden.”

goede band met de coach

Jarl Soenens zelf hoort het zijn coach graag zeggen. “Met de coach heb ik een goede band en het is uiteraard een voordeel dat hij mij al twee jaar kent als hij volgend jaar zelf de overstap naar de One-ploeg maakt. Het is de bedoeling dat ik vanaf de voorbereiding meetrain met de One-ploeg en op het einde van volgend seizoen zou ik graag al speelminuten pakken.”

Aan ambitie zal het de jonge guard niet ontbreken. “Mijn studies krijgen nog voorrang, maar daarnaast is het basketbal mijn belangrijkste prioriteit. Momenteel zit ik in het laatste jaar sportwetenschappen in het KTA in Brugge, waar ik een specialiteit basketbal volg en dus 6 uur train bij Dries Allemeersch en Mario Lusyne.”

“Jarl pikt alles snel op, hij steelt met zijn ogen”

Eerstgenoemde bracht hem eigenlijk ook in contact met de club. “Ik speelde bij Wibac Sint-Eloois-Winkel toen ik in Brugge ging studeren en er op internaat ging. Dries Allemeersch bracht me toen in contact met de club en stelde ook voor om me er aan te sluiten.”

Zowel zijn huidige coach als hijzelf kennen de persoonlijke sterktes. “Ik ben een harde werker en geef nooit op, zelfs niet als we op achterstand komen.” Gunther De Pauw voegt er snel aan toe: “En Jarl pikt alles snel op, hij steelt met zijn ogen. Soms vergelijk ik hem al eens met Maarten Viaene, al is die momenteel nog sneller en explosiever.”

skistage met school

Of Soenens er komend weekend bij zal zijn voor de derby in Sijsele, is dan weer onzeker. “De hele week zijn we met de school op skistage. Ik ben gegarandeerd tijdig terug en ik heb de coach beloofd om voorzichtig te zijn op de latten.” (MD)

Zaterdag 24 februari om 17 uur: Sijsele Two – Brugge Two.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier