Update
Jan Vermeersch wordt nieuwe coach bij Kortrijk Spurs in eerste landelijke

Kortrijk Spurs Two in eerste landelijke heeft een nieuwe coach beet voor volgend seizoen. Jan Vermeersch van Jeugd Gentson volgt Bert Wyseur op die moest vertrekken van het bestuur.

Jan Vermeersch, hier met Lenie Duthoo.©gdmb
Jan Vermeersch, hier met Lenie Duthoo.©gdmb

Vermeersch was nu aan de slag in het damesbasketbal van Gentson. “Jan heeft een achtergrond als coach en assistent coach bij Gentson, een club die naast hun sportverdiensten op het hoogste niveau eveneens gekend staat voor zijn zeer sterke jeugdopleiding”, klinkt het bij de Spurs.

Vermeersch is trainer A en ook docent bij de Vlaamse Trainersschool. “Wie wat thuis is in de basketwereld, weet dat Jan doorheen de jaren een zeer sterke reputatie heeft opgebouwd als coach met een focus om jeugdspelers op het hoogste niveau te brengen.”

“Aangezien we volgend seizoen nog meer op onze jeugd willen inzetten vinden we in Jan dan ook het perfecte profiel terug om de brugfiguur te zijn tussen de jeugd en ons fanionteam.”

Opleidingsploeg

“Kortrijk contacteerde me een tijdje geleden”, vertelt Jan Vermeersch. “Na enkele gesprekken waarin ze hun sportieve visie voor de toekomst uitlegden en wat mijn rol daarin zou zijn, heb ik besloten om deze stap te zetten.”

Vermeersch komt aan het hoofd van de B-ploeg die aantreedt in eerste landelijke. “Het is een opleidingsploeg waarin talentvolle spelers de kans krijgen om naar hun hoogste niveau te groeien. Ik zal hen daarin zo goed mogelijk begeleiden. Niet alleen voor de spelers van de B-ploeg, maar ook zij die aantreden bij de heren A. Een jeugdploeg doe ik er niet bij, ik ben enkel headcoach in eerste landelijke, maar combineer dat wel met de rol van assistent bij de heren A.

Nieuwe stap

Gentson is dan ook volledig verleden tijd. “Naast mijn job als leerkracht en mijn gezin, waarbij mijn dochtertje ook al is begonnen met basketten, zal er geen tijd meer over zijn om nog een extra ploeg erbij te nemen. Ik ben Kortrijk enorm dankbaar voor deze nieuwe uitdaging. Daarnaast wil ik ook Jeugd Gentson bedanken voor de jarenlange samenwerking en de kansen die ze me gegeven hebben om te groeien als coach .”

“In het bijzonder Wesley Wauters, die mij destijds als assistent bij de dames A in Top Division Women onder zijn vleugels genomen heeft. Het is dankzij de ervaring die ik bij hem heb opgedaan dat ik nu het zelfvertrouwen heb om de volgende stap in mijn coachingscarrière te zetten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.