ION Basket Waregem zwaar onderuit tegen Lommel

Brecht Guillemyn was er terug bij na maanden blessureleed. © foto ELD

In Top Division Men 1 leed de vicekampioen zijn tweede nederlaag van het seizoen. Tegen hekkensluiter BBC Croonen Lommel werd het 74-97.

Waregem kon voor het eerst terug rekenen op kapitein Brecht Guillemyn. Dat verhinderde echter niet dat Lommel een blitzstart nam. Onder impuls van Maesen stond reeds een achterstand van 7-18 na vijf minuten op het bord.

De Limburgers gingen ook daarna op hun elan door. ION bleef slordig met zijn kansen omspringen, terwijl de bezoekers aan een indrukwekkend percentage afwerkten: 15-31 na 10 minuten. Ook in deel twee kwam er geen beterschap voor de jongens van coach Jan Guns. Scoren lukte moeizaam, maar ook bij de manschappen van Ronnie Mc Collum ging het iets moeizamer. We gingen rusten met 32-50 op het scorebord.

Defensief geknoei

Na de koffie bleef Waregem defensief knoeien. Aanvallend liep het vlotter maar dat belette niet dat Lommel zijn bonus zag groeien tot 54-77 na driekwart spelen. In een overbodig slotquarter hielden beide teams elkaar in evenwicht (20-20). Tot overmaat van ramp moesten Robin Spaens en Aaron Van Vooren vroegtijdig de strijd staken met een blessure. Eindstand 74-97.

Quarterstanden: 15-31/32-50/54-77/74-97

Speelden: Feyers, Spaens 19, Samaey 8, Steinbach 20, Vanthournout 5, Guillemyn 4, Bruyneel 5, Marreel, Vansteenkiste, Enobakhare 2, Van Vooren 11.