ION Basket Waregem zet nu ook Phantoms Boom een hak

Sarah Bell van Boom verdedigt op Amy Desmet.© Bart
Sarah Bell van Boom verdedigt op Amy Desmet.© Bart
Redactie KW

In de hoogste klasse van het damesbasket was ION Basket Waregem nu ook een maatje te groot voor Phantoms Boom. Het werd 81-64 na een collectief sterke prestatie.

Boom begon het best aan de partij met een bom van Sam Van Buggenhout. Vanop de vrijworplijn zorgde diezelfde Van Buggenhout voor 0-5. Lang liet het antwoord van Waregem niet op zich wachten. Desplenter en Bogaert dichtten de kloof meteen.

Goyvaerts en een bom van Lauwers deden de voorsprong van de bezoekers terug aandikken tot 4-12. Een bom van Desplenter hield ION in het spoor. T’jollyn bezorgde haar ploeg voor het eerst een voorsprong: 15-14. Emma Bell liet de 15-18-tussenstand na 10 minuten noteren. Een driepunter van Foutry bracht de bordjes in evenwicht: 24-24. Via Bogaert en Desplenter kregen we een 35-29-ruststand.

Onvermoeibare jonge garde

Opnieuw Bogaert opende de debatten na de koffie. Marcou knalde de 45-34 vanachter de driepuntlijn binnen: 45-34. Een bonus die net niet overeind bleef na driekwart spelen. 54-45. De onvermoeibare jonge garde van coach Claessens domineerde de slotperiode. Vindevogel en Bogaert openden de scores.

Vanop de vrijworplijn bleef Waregem heel koelbloedig. Debaveye mocht de 81-64 eindstand op het bord zetten. Meteen de derde zege op rij voor ION Basket Waregem die na acht speeldagen knap op een zevende plaats prijkt.

Coach Frederic Claessens glunderde na de wedstrijd. “We wisten dat we van de eerste minuut klaar moesten zijn. Het was een heel intens begin. Beide ploegen stapelden de foutjes op waardoor er kansen onbenut bleven. We gingen rusten met zes punten bonus, maar dat konden er ook 15 geweest zijn.”

Roteren

“Na de break waren we klaar om er volledig voor te gaan. Met Debaveye, Marcou en Foutry kregen we opnieuw andere meisjes die zich in de kijker speelden. Daardoor kon ik heel veel roteren. We kunnen stilaan het niveau eerste klasse aan, maar missen nog maturiteit. Vandaag pakten we het goed aan. Sleutelspeelsters Goyvaerts en Van Buggenhout van Boom werden aan banden gelegd wat toch mee bepalend was.”

Sven Van Camp was minder opgetogen met de prestatie van zijn team. “Eerst en vooral moet ik Waregem een dikke proficiat wensen met wat hun speelsters en staf laten zien”, zegt de coach van Boom.

“Met wat ze de laatste weken presteren wil ik het woord stunt niet in de mond nemen. Dat zou afbreuk doen van hun spel. Individueel waren ze van de eerste tot de laatste op alle vlakken beter. Ze speelden met veel agressiviteit, grinta en snelheid. Ook één tegen één waren ze zowel defensief als offensief de betere.” (ELD)

Waregem: Vanhoutte, Claessens 18 (14reb), Vindevogel 6, Debaveye 6, Marcou 12, Bogaert 13, T’jollyn 2, Devoldere, Foutry 8, Desplenter 12, Desmet 4.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier