ION Basket Waregem versterkt zich met Tesse Kapenga

Tesse Kapenga © ELD
Redactie KW

Met de Kortrijkse Tesse Kapenga heeft ION Basket Waregem een stevige transfer beet. De 19-jarige talentvolle power forward komt over van Castors Braine.

Tesse Kapenga begon met basketbal op zevenjarige leeftijd bij K-BTK Kortrijk. Als beloftevol jeugdtalent mocht Kapenga aan de slag bij Dynamite Deerlijk waar ze onder coach Benny Mertens indruk maakte. Daardoor versierde ze een transfer naar Castors Braine waar ze twee seizoenen actief zou zijn. Vorige week werd Braine vice-kampioen. Na Kyra Billiaert, Aline De Munck en Frances Duhamel is Tesse Kapenga de vierde inkomende transfer.

Polyvalente speelster

“Met Tesse hebben we een polyvalente speelster met nog heel wat groeimarge aangetrokken”, vertelt Sportief Manager Caroline de Roose. “Na Kyra Billiaert was zij de tweede transfer die we realiseerden. Op voorhand wisten we dat we shotkracht nodig hadden en een grote speelster inside. We denken dat de driehoeksverhouding met Emma Vindevogel en Nastja Claessens een heel goede combinatie zal zijn.”

“Bij ons zal ze kunnen rekenen op effectieve speelgelegenheid. We willen haar verder verfijnen en voorbereiden op haar verdere carrière. Er zal ook individueel met haar gewerkt worden om dit te bewerkstelligen. We zijn heel blij met haar komst, net als met de overige transfers.”

De voorlopige kern van ION Waregem bestaat uit Emma Vindevogel, Sanne Desplenter, Aline De Munck, Nastja Claessens, Saar Bogaert, Pauline Bayaert, Kyra Billiaert en Tesse Kapenga.

“Ik wil vooral terug mijn speelminuten grijpen”

Ook Tesse is bijzonder opgetogen met haar overgang naar Waregem na twee leerrijke jaren bij Castors Braine. “Ik kan terugblikken op een heel mooie tijd”, vertelt Tesse. “Ik heb een heel andere manier van het basketleven ontdekt met profspeelsters. Uiteraard heb ik er veel bijgeleerd, dus ben ik heel blij dat dit mijn keuze was.”

“Het eerste jaar kwam ik uit blessure toen ik de overstap maakte van Deerlijk, dus wist ik dat het een jaar was met vooral veel trainen waarin ik nooit zeker was om speelminuten mee te pikken. Dit seizoen had ik gehoopt iets meer aan de bak te komen, maar soms was dit niet mogelijk.”

“Di is een van de redenen waarvoor ik naar Waregem ga, meer speelminuten. Bij Waregem ligt de focus op het verder ontwikkelen van speelsters, ook individueel, wat voor iedereen anders zal zijn. Ook de sfeer is daar optimaal, wat heel belangrijk is. Daar kan ik tot viermaal trainen tijdens de avondsessies, en driemaal overdag met onder andere Sofie Hendrickx. Ongeveer hetzelfde aantal als in Braine. Ik ben er nog niet uit of ik mijn studies communicatiewetenschappen verder in Brussel ga volgen of in Gent. Ik heb nog driejaar voor de boeg.”

“Eerst wordt het uitkijken naar de voorbereidingen met de U20 voor het Europees Kampioenschap in Hongarije eind juli. Voor de verschillende Kampioenschappen per leeftijdscategorie zijn bijna al mijn nieuwe teamgenote voorgeselecteerd”, besluit Tesse. (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.